Lokalgruppen i Jönköping har i vår och sommar arbetat med ett äppelbroderi som visades första gången den 24 september under ”Fruktens dag” på Brunstorps gård, Huskvarna. Varje år har man där en stor utställning där man kan se alla de gamla äppelsorter som man bevarar här. Odlingen ligger på en sluttning ner mot Vättern.

Idégivare till detta broderi är Kerstin Ydreborg som också tagit fram och förstorat en fin äppelbild just från nämnda äppelodling. Bilden är 150 x 120 cm inrutad i 15 x 15 cm = 80 rutor allt som allt.

Vi har varit 17 medlemmar som under våren och sommaren broderat äpplen. Man tilldelades ett bottentyg och en äppelbild och sedan var det fritt fram att välja färger och garner själv.

Text och bild: Ingalill Jigborg

6 reaktioner till “Lokalgruppen i Jönköping har gjort ett gemensamt äppelbroderi

  1. Ett så fantastisk samarbete (arbete tillsammans). Jag har själv varit med om likadan idé under en kurs på Sätergläntan under ledning av Henriette Ousbäck. Det färdiga arbetet hamnade i Japan hos Keiko som var med. Inga-Britt.

    Gilla

  2. Sååå fint. Tyvärr missade jag att fotografera det på årsmötet, desto bättre att jag kan titta på det här på hemsidan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.