Välkommen till Broderiakademins hemsida!

Hemsidan har fått sig ett ansiktslyft och flyttat in i nya kläder! Anledningarna till att styrelsen valt att ”ändra om” på det här viset är flera.

Nya hemsidan i wordpress

Vi hoppas att:

 • det på Broderiakademins hemsida verkligen ska synas att det händer mycket inom vår organisation – hela tiden
 • Broderiakademin ska kunna locka nya medlemmar och inspirera fler till att brodera
 • att hemsidan ska bli ett forum för direkt kommunikation mellan alla oss som broderar, både medlemmar och icke-medlemmar (se Skriv en kommentar nedan)
 • erbjuda nya tekniska funktioner för att du ska kunna ta del av informationen på flera sätt (du kan till exempel få alla nya inlägg direkt till din epost)
 • det blir lättare att hitta rätt när navigeringsmenyn (som syns högst upp med undermenyer och sökfunktion) följer med och ser likadan ut på varje sida

Skriv en kommentar

Använd kommentarsfunktionen som finns under varje nytt inlägg. När till exempel bilder av nya broderier syns kan du nu skriva en kommentar direkt i anslutning till det du ser! Prova gärna här nedan! (Nya kommentarer måste godkännas innan de visas, men andra gången du kommenterar efter att ha blivit godkänd visas din kommentar direkt på sidan. Detta för att förhindra spam). Senaste kommentarerna syns i högerkolumnen av alla sidor!

Gästboken har tagits bort – men inte möjligheten att göra sig hörd!

Gör din röst hörd

För att något ska hända på hemsidan är det viktigt att du skickar in bidrag! Vi vill gärna ha fotografier av ditt eget färdiga broderi till gallerier med Fritt Broderi som fortfarande finns kvar. Personligen tycker jag det vore roligt med fler personliga reflektioner och berättelser, det som handlar om bara dig och ditt broderande.

Vi efterlyser berättelser om vad ni gör i lokalgrupperna (lokalgruppen i Jönköping har t.ex nyligen och mycket föredömligt skickat in bilder från ett gemensamt äppelbroderi samt hur man broderat i rött, blått, gult och grönt med en massa härliga broderibilder), nyheter om utställningar, kurser, möten, resor, böcker och länkar! Precis som vanligt alltså. Tänk om alla +900 medlemmar kunde skicka in ett bidrag – vilken härlig mängd information och inspiration vi skulle få här då!

Broderiakademins ändamål,

som det står preciserat i stadgarna, är att:

 • främja broderiet som konstnärligt uttrycksmedel
 • öka medvetenheten om broderiets tradition
 • främja möjlighet till broderiets vidareutveckling
 • skapa nya arenor för broderiet att möta publiken
 • vara ett forum för att stärka samhörigheten mellan dem som arbetar med broderi

Med denna hemsida hoppas Broderiakademins styrelse att vi möter alla dessa förväntningar – tillsammans!

Gamla hemsidan

Tack Lena!

Den gamla hemsidan har varit omtyckt av många. Lena Lundgren, som uppdaterat den, har gjort ett fint jobb med den under de gångna åren och det tackar vi varmt för!

Jag som fått förtroendet av styrelsen att göra om och förvalta den nya hemsidan heter Hanna Andersson. Jag är journalist och har tidigare arbetat som webbdesigner, redaktör och informatör. Jag sitter med i styrelsen och ni har läst mina texter i medlemstidningen i ungefär två år nu. Ta gärna kontakt med mig om du vill!

årsmötet invigs den nya hemsidan officiellt. Fler undersidor och länkar kommer också att läggas till. En hemsida är alltid ett pågående arbete.

Text: Hanna Andersson

36 reaktioner till “Broderiakademins nya hemsida!

 1. Först tack till Lena Lundgren för att hon hjälp mig att få till lite text och bilder till hemsidan. Som nybörjare med dator har det tagit lite tid och möda, men jag har fått mycket god hjälp.
  Den nya hemsidan ser väldigt intessant ut och jag kommer att följa den kontinueerligt.

  MVH Ingalill som gillar att brodera

  Gilla

 2. REFLEXIONER EFTER PRESENTATIONEN AV NYA HEMSIDAN i går på årsmötet i Örebro.
  Nu sätter jag mig och skall försöka göra mig hemmastadd i detta vårt nya ansikte utåt.Det kommer att ta tid, så jag hoppas komma tillbaka med genomtänkta reaktioner senare.
  Jag skall försöka att inte göra värderingar förrän jag begriper mer hur h-sidan kan fungera.
  Jag har nu i dag fått vetskap om ett brev som förra webred. Lena Lundgren skrev till årsmötet på uppmaning av ordföranden.Ett brev ang. övertagandet av hemsidan, som jag önskar att föreningen verkligen fått ta del av. Det skulle ha tagits upp i mötet. Hörde inget då, och nu hittar jag det inte på hemsidan. Var är det?
  Om vi vill ha ett öppet och levande samtal på vår hemsida är det viktigt att det som rör våra gemensamma angelägenheter får plats utan censur i de kommentarsfält som erbjuds.

  Med hälsningar från Elsa i Täcklebo

  Gilla

 3. Hej. Tack alla Örebrodöser för ett jättefint genomfört årsmöte.
  Föreläsarna var underbart intressanta. Men…när får vi se Guldnålsbroderierna det är ju redan söndag kväll. På Lena Lundgrens tid fanns vinnaren inne lördag kväll. Tack Lena för den ”gamla” hemsidan. Skall försöka lära mig hitta på den nya. Hälsningar till alla gamla bekanta och nyfunna broderivänner .
  Vi ses i Östersund nästa år Hälsar Kristin Andersson Göteborg

  Gilla

 4. STORT VARMT TACK TILL ÖREBRODÖSERNA
  Ett så fantastiskt stort, rikt och varierat program ni gjort till BRAK.s Årsmöte
  Broderier överallt i stan. Den fyndiga röda tråden som dök upp i många skyltfönster.Utställningarna: I Vandrarhemmet, på Muséet Konsthantverket, Konsthallen. Broderiet fick göra sig stort i sta´n.
  Programmet med så kunskapsrika föreläsningar. Vilket intressant arbete vår kassör Berit Lundkvist har,som textilkonsulent inom Västerås Stift, Tack för den fina föreläsningen Berit!
  Festmåltiden på lördagskvällen jättegod och med överraskningen: Gubb-balletten till deserten. Först trodde jag att det var era egna gubbar! Och då var det ju ännu roligare.
  Och på söndagen fick vi en inblick i vår stipendiats enkla, direkta sätt att arbeta.Annika Wahlström från Stenebyskolan, som nu börjar sin mastersutbildning, hon vann våra hjärtan med sitt chosefria framträdande. Och där var flera som gärna vill vara hennes mentor.
  Efter en sådan helg är man trött. Och ni måste nu vara ganska slaka efter denna ansträngning. Men ni kan känna er väldigt nöjda!
  Tycker Elsa i Täcklebo

  Gilla

 5. Elsa,
  tackbrevet skrev Lena på eget initiativ och inte på uppmaning av Pia. Jag bad henne att skicka det till mig så att det kunde läggas upp på hemsidan, eftersom hon inte hann lägga upp det själv i gamla gästboken.

  Mejlet fick jag inte förrän fredag morgon då jag redan åkt till lokalgruppsmötet i Örebro och därför har det inte kunnat läggas upp förrän igår kväll (läs gärna Lenas öppna tackbrev här), eftersom jag även är med i Broderiakademins tidningsredaktion som hade möte i Örebro under måndagen!

  Brevet var menat till alla medlemmar via hemsidan – och inte till årsmötet, i alla fall skrev Lena inget om det till mig.

  Om du känner att du är censurerad får du gärna förklara hur och var ytterligare.

  Gilla

 6. Kristin,
  tråkigt att du redan tycker att jag sköter detta så dåligt.

  Jag har lagt all min fritid de senaste tre helgerna på att arbeta med nya hemsidan samt delta i årsmötet där jag varit på lokalgruppsmöte, styrelsemöte, årsmöte, konstituerande möte samt utställningar och efter att ni alla åkt hem, även redaktionsmöte.

  Jag har ännu inte hunnit packa upp eller andas ut, och än mindre uppdatera hemsidan mer än jag redan gjorde igår kväll då jag lade upp Lenas brev. Men som du hörde på mötet är alla välkomna att skicka in nyheter och bidra.

  Gilla

 7. Hej och tack för alla positiva kommentarer till örebrodöserna efter årsmötet!

  Bilderna på guldnålsbroderierna ligger här i min dator. Den senaste veckan har jag bara varit hemma för att sova. Det har varit förberedelser inför årsmötet, genomförandet och så igår redaktionsmöte med Hanna och Margaretha inför nästa nummer av tidningen. Dessutom har jag andra åtaganden som inte har med Broderiakademin att göra!

  Jag behöver ladda ner programvara för att kunna göra slutliga justeringar av bilderna inför publiceringen på hemsidan. Men idag och imorgon MÅSTE jag helt enkelt ägna mig åt andra saker som har med min försörjning att göra.

  Bilderna på guldnålsbroderierna kommer så fort det bara går. Skäll på mig, inte på Hanna.

  Gilla

 8. Hanna,
  Jag refererar Lenas egen berättelse om hur brevet kom till. Men här står ju ord mot ord då.Jag tror ni måste förstå att Lena känner sig mycket ledsen över det sätt som detta har skett på.
  Ang.censur: jag har inte hunnit bli censurerad ännu. Detta var bara ett stillsamt påstående om hur det bör vara.Det var instruktionen om att enbart skriva trevligt och inte spam, som satte igång den kommentaren.För VEM skall bedöma vad som är trevligt?
  undrar Elsa
  PS, Vad är en Gravatar?
  Måste man vara inloggad som wordpress-användare för att skapa en sådan?
  Följer den i så fall med i alla mina korrespondenser även utanför WordPress-området? Ds

  Gilla

 9. Det är ju både ris och ros till hemsidan. När det är taget ett beslut att den skulle moderniseras så måste man kanske lära känna den nya, för alla förändringar oavsett om det är i arbetsliv, föreningar eller samhället så kan det skapa frustration och förändringar tar tid. Så låt oss se vad framtiden visar
  Eva

  Gilla

 10. Hejsan!
  Först och främst ett stort tack till Örebrodöserna för den fina årsmöteshelgen, intressant och mycket trevligt.

  Så till hemsidan; till att börja med vill jag säga att vid årsmötet 2010 i Gävle, fick styrelsen i uppdrag att modernisera hemsidan och ge större utrymme för dialog mellan medlemmarna. Det uppdraget har vi sett till att genomföra och jag känner mig stolt och glad över att ha så kompetenta och handlingskraftiga människor i styrelsen som tagit sig an detta jobb. Hanna är den som skött hantverket med att bygga sidan men alla övriga har verkligen bidragit med tips, ideer, innehåll och matchat uppdraget mot resultatet. Stort tack till alla som bidragit.

  Jag riktar också ett stort tack till Lena Lundgren som på ett så bra sätt skött hemsidan fram till förra veckan. Tyvärr var vi lite för snabba och hade en bristande kommunikation vilket ledde till frustration, besvikelse och inte minst undran. Vi kan inte mer än be om ursäkt och jag hoppas nu att vi kan lämna detta bakom oss och jobba framåt.

  Mitt i allt tycker jag om det jag ser – många kommentarer, engagemang och att ni medlemmar ger uttryck för era åsikter. Det är precis på detta sätt en demokratisk förening ska fungera och det verkar som den nya hemsidan genast fått genomslag i den frågan.

  Jag ser fram emot liknande diskussioner i frågor som rör vårt brinnande intresse, broderi – våra hjärtans, händers, ögons och huds längtan att skapa och påverka vår tillvaro.

  Tack alla för era bidrag till utveckling i stort och i smått.

  Lev väl/Pia

  Gilla

 11. Hanna!

  En jättefin hemsida, verkligen!
  Den är mycket fräschare och roligare. Lätt och luftig och tilltalar
  oss yngre. Det är enkelt att hitta på den.
  Den känns helt enkelt mycket fräschare nu. Jag gillar den skarpt!

  Bra gjort 🙂

  /Emma

  Gilla

 12. Upprepad fråga från Elsa
  Vad är en Gravatar? Kanske någon vet?
  Måste man vara inloggad som wordpress-användare för att skapa en sådan?
  Följer den i så fall med i alla mina korrespondenser även utanför WordPress-området? Vänligen
  Elsa i Täcklebo

  Gilla

 13. Elsa, en gravatar (eller avatar) är den lilla bild du ser vid inläggen. Om du tittar längre upp så har Elisabeth en på ett grön/blått broderi & Hanna ett foto. Vad jag vet behöver man inte vara wordpress-användare, utan det fungerar om man har exempelvis ett google-konto/blogger-konto. Men jag är verkligen ingen expert på detta.
  Hoppas att det här lilla var till någon hjälp.

  Gilla

 14. Hej alla Örebrodöser,som ordnade ett så suveränt årsmöte.Stort tack för alla trevliga arrangemang med utställningar överallt på stan, fantastiska föreläsningar, god mat och verkligt rolig underhållning. Och tack till alla som uppskattade och röstade på min Gulliver. Jag är så glad och tacksam för detta fina pris. Och så roligt att Lillemor Johansson fick silvernålen. Vår lokalförening Linköping/Norrköping hade en stor dag. Våra respektive bidrag och nålar ställs nu ut på Hemslöjden i Linköping i samband med det Broderisymposium som ordnas här i helgen.
  Hälsningar Kerstin Hanstorp

  Gilla

 15. Tack för en jättefin helg alla Örebrodöser.
  Lagom på alla sätt och vis många fina broderier som vi fick se när vi flanerade på gatorna. Trevligt initiativ.

  Har nu tagit del av den nya hemsidan och finner den ganska lättarbetad, och som någon redan sagt, det tar lite tid att lära om.
  Tack till Lena för det som varit.
  Tack till Hanna för det som är på gång.

  Man skall ju inte längta livet av sig, men jag ser framemot att få komma till Jämtland och Östersund.

  Gilla

 16. Jag har frågat förut och jag undrar fortfarande:
  Vad är en Gravatar?
  Måste man vara inloggad som wordpress-användare för att skapa en sådan?
  Följer den i så fall med i alla mina korrespondenser även utanför WordPress-området?

  Skrev denna fråga i ett inlägg häromdagen, men den försvann!
  Går det att få ett svar?
  Elsa

  Gilla

 17. Ursäkta, jag fann ett svar från Madde, när jag precus skrivit.Så tag gärna bort min upprepade fråga ovan!
  Men det står när man skall skapa en Gravatar att man skallange sin Word-pressaddress.
  Och vad är i så fall mitt användarnamn, det verkar inte som om mitt eget namn duger. Slut, stopp för i dag!
  Elsa

  Gilla

 18. Elsa,
  din fråga x 2 står kvar ovan. Inget har ”försvunnit”. Du har fått ett svar från Madde. Ordet Gravatar nedan är en länk där funktionen beskrivs (på svenska) om du klickar på den. Bilden kopplas till din epostadress och följer med även på andra bloggar men inte alla plattformar. Du kan läsa mer här: Skaffa en gravatar eller göra en egen google-sökning. Hoppas det hjälper.

  Gilla

 19. Elisabet, bäst är väl att inte skälla alls utan att komma ihåg att vi gör detta på vår fritid och för att vi gillar broderi och broderiakademin! Jag minns hur sjukt mycket jobb det var att redigera och spara om alla bilder förra året, så jag är väldigt tacksam om du gör det (om du får bildbehandlingsprogrammet att fungera). Kram!

  Gilla

 20. Tack för Örebrodagarna de var välordnade!

  Och tack alla i styrelsen för allt jobb som ni lagt och lägger ner!

  Man måste ge nya ”saker” en chans även hemsidor och kanske eventuellt ändra efter hand det som inte var bra.

  Jag tycker hemsidan verkar vara bra!

  Gilla

 21. Nu har jag tittat på den nya hemsidan några gånger och finner den väldigt svårnavigerad. Man hittar inte Galleriet eller länkarna till t ex Embroiderer´s Guild, Capellagården, Handarbetets Vänner eller Sätergläntan. Alla trevliga bloggar är också borta. Jag har inte träffat någon än som inte håller med mig. Tack Lena Lundgren för den gamla hemsidan!
  Kersti

  Gilla

 22. Hejsan Kersti!
  Det du efterfrågar, länkar till sidor som är av intresse för oss brodöser, är under uppbyggnad. Eftersom vi enbart har ideella krafter att tillgå, tar det lite tid, men snart så…
  Ha det så gott och hoppas at du snart känner dig bekväm med vår hemsida.
  Pia

  Gilla

 23. Uch vad surt det låter här på kommentarssidan, ingen rolig läsning tycker jag, mest bara gnäll. Varför inte göra saker själv, då blir allt så bra, så bra.Själv tycker jag sidan är bra och lätt att begripa sig på.
  Jag ger Hanna en stor eloge för allt arbete hon lagt ner, både dagar och nätter.Synd att inte alla uppskattar att det finns ungdomar här i världen som har NYA och även roliga idéer. Det gäller för oss gamlingar att hänga med och tycka att moderniteter är en del av livet.
  Ett stort tack till styrelsen, till redaktionen och till Hanna för ett gott arbete, själv broderar jag bara och hinner inte mycket mera. TACK

  Gilla

 24. Hej Lillemor,
  vi har fått alla dina meddelanden och jag har svarat lika många gånger tror jag, men jag tror inte du får mina meddelanden? Kolla i din spambox… Ville gärna visa Inga-Britts broderier här så jag ställde lite frågor men har inte fått svar från dig.

  Hoppas du ser detta i alla fall, jag vet inte hur jag ska kontakta dig annars.

  Gilla

 25. Hej!

  Jag undrar när alla bloggar och alla bidragen från årsmötet ska läggas till på nya hemsidan?

  Vänligen/Gunilla

  Gilla

 26. Hej Gunilla,
  du får gärna själv komma med bidrag till hemsidan om du är intresserad av att det ska hända saker här fortare än det gör. Det är upp till alla medlemmar att se till att fylla sidan med innehåll tycker jag.

  Jag fick bidragen till guldnålstävlingen från Elisabet denna vecka. Hon har fotograferat och redigerat alla bilder, vilket tar ganska lång tid. Nu finns de i alla fall uppe på hemsidan. Titta och njut! Jag har även lagt till en länksida, som du också kan se i menyn ovan. Hoppas du hittar tillbaka till dina favoriter!

  Gilla

 27. Hej Hanna!

  Vet inte varför du reagerar negativt på mitt inlägg, det var bara en undran =/

  Ha en bra dag!

  Vänligen/Gunilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.