Broderitävling

Västerbottens läns hemslöjdsförening har utlyst en tävling. Tävla gör man med ett (eller flera) ATC-kort på temat Novemberblues.

Ett ATC-kort, som står för Artist Trading Cards, är alltid 6,4 x 8,8 cm (samma storlek som hockeybilder). Hemslöjden har en artikel om detta: Gör det själv: Broderade ATC kort. Där ser du bland annat se några ATC-kort av Broderiakademins egen Britt Dahné.

Vill man ha inspiration till sitt ATC-kort kan man deltaga i en workshop i broderi & täljning med hemslöjdskonsulenterna Kristina Ersviken och Mats Pallin:

Tisdag 8/11 Skellefteå Lasarett, centralhallen 11.00-15.00
Onsdag 9/11 Norrlands Universitetssjukhus, ALVA kultur 11.00-15.00
Torsdag 10/11 Lycksele lasarett, sjukhusbiblioteket, 11.00-15.000

Undrar du över något om tävlingen kan du ringa eller e-posta Kristina Ersviken, hemslöjdskonsulent: kristina.ersviken@hemslojd.org, tel: 070-516 95 91
Bidragen skall lämnas eller skickas senast den 30 november till Konsulentkontoret, Västerbottens läns hemslöjdsförening, Skolgatan 53 ö.g, 903 27 UMEÅ.

Utställning

Alla kort visas sedan i en utställning på ALVA Kultur med start den 16 december följt av sjukhusbiblioteken i Lycksele och Skelleffteå. Mer information kommer att läggas ut på Västerbottens sjukhusbibliotek/Alvas hemsida om novemberblues.

Vinnare i tävlingen utses av jury och meddelas personligen. Jury: Camilla Caster, Marielle Nylander, Anders Jansson, Kristina Ersivken, Mats Pallin. Prisutdelning fredag 16 dec kl.12.00 ALVA kultur i Umeå.

Uppdatering: Flera av Broderiakademins medlemmar har skickat in ATC till tävlingen Novemberblues. Se några av dem här.

Text: Madelene Edlund

 

16 reaktioner till “Brodera ett ATC i november

 1. Vilken rolig idé….kul att visa upp på små utställningar och att de små broderierna inte bara ligger i en samlarpärm…

  Gilla

 2. Ifjol till länsmuseets julutställning i samband med julmarknaden hade man (arrangerat av hemslöjdskonsulenterna) en ATC-tävling & utställning &så. Varje år har de nämligen något tema, där alla som vill får lämna in ett verk i valfri teknik & fri tolkning (julgranar, ljusbärare, julmattor osv.) I år vet jag inte vad som är på gång…

  Gilla

 3. Köp ett band magnetremsa, klipp till en lagom bit och fäst på baksidan av ditt kort. Det är jätte häftigt att se alla sina bilder på kylskåpet. Kan vi förändra världen med våra ATC-kort? Klart vi kan.Jag byter bort mina ATC-kort mot att mottagaren gör en god gärning mot en medmänniska. Håller upp en dörr, delar ut en extra kram mm. Den som fått ett kort skriver in sitt namn i min anteckningsbok så att jag hålla kollpå alla goda gärningar.

  Gilla

 4. Åh, vilken fin idé, Britt. Både magneten men framförallt gåvan och goda gärningar. Klart vi kan förändra världen…

  Gilla

 5. Nej men, vilken fin gravatar Britt D, snyggt jobbat! Fast jag skulle förstås mycket hellre se ditt ansikte, men jag vet ju att du har pippi på ull så det är väl en tovad fågel?! 🙂

  Britt C, ja visst är det kul att sätta upp sina ATC bredvid varandra och se hur många det blivit… Lätt att bli lite fixerad och tänka ”jag ska bara göra ett till”. Hoppas fler börjar massproducera.

  Gilla

 6. Tack för idén om magnetband.

  En del av ATC-kort broderade av Skåne SY-d brodöser finns utställda på Kulturen i Lunds stora utställning om Folkkonst.
  Att byta kort mot en god gärning är en strålande tanke!

  Gilla

 7. 2 klara här åxå men just nu sitter jag med OP axel (högern) ska sy ett med vänster hand i helgen, få se hur det blir…

  Gilla

 8. Några som skickat in ATC-kort till tävlingen? eller gjort ATC på temat Novemberblues? Om ni vill så kan jag sätta ihop ett collage av era ATC & så visar vi dem här? I så fall får ni maila mig foton (om ni har skickat in ett sånt bildintyg ni vet). Sista dag att skicka in ATC till tävlingen är den 30 nov, se info ovan.
  Maila foto till: info (at)designmadde.se
  (så fixar jag ett collage som jag sedan skickar till Hanna så får hon fixa in det på hemsidan 🙂 )

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.