Dags för lite tekniksnack! Men inte broderiteknik denna gång, utan internetteknik. Om att kommentera och skaffa sig något som kallas gravatar…

Jag har fått en del frågor om hur man skaffar sig en gravatar, vad det är och hur det funkar… så här är en video om hur man skaffar sig en, och lite om att lämna en kommentar efter sig när man läst något.

Text: Hanna Andersson

Skaffa dig en gravatar

En gravatar är en globalt igenkännbar avatar, det vill säga ett litet fotografi av dig (eller annan valfri bild), som visas när du gör kommentarer på bloggar och hemsidor. Som när du kommenterar på Broderiakademins hemsida t.ex.

Bilden följer dig från sida till sida bredvid ditt namn där du deltar i diskussioner och bilden gör att det känns mer personligt, och du blir snabbt igenkänd av dina vänner.

Hitta ett fotografi som föreställer dig, fotat med digitalkamera, mobiltelefon eller kameran i din dator, eller som du scannat in. Kanske det foto du redan använder på Facebook? Spar bilden på ett ställe i din dator där du hittar den igen.

Besök sedan gravatar.com och fyll i din epostadress. När du gjort det väljer du att ladda upp bilden, beskära den (göra den fyrkantig) och spara den. När du sedan kommer tillbaka hit och skriver en kommentar fyller du i samma epostadress så ska bilden visas bredvid ditt namn när kommentaren publiceras.

Jag kollade runt lite på nätet och fann att Jonas Carlström har gjort en video om hur man registrerar sin egen gravatar. Se hans video här:

http://jonascarlstrom.com/evp/framework.php?div_id=evp-beee01fee51bb8ebd60085b0de030d6c&id=Z3JhdmF0YXJzLTEubXA0&v=1320579874_evpInit(‘Z3JhdmF0YXJzLTEubXA0’);

Mer gravatarhjälp här.

Kommentera på hemsidan

Det är superkul att många av er är aktiva och kommenterar. Att så många diskussioner startas runt om på hemsidan!

De senaste kommentarerna visas alltid ganska högt upp i högerkolumnen på varje sida. Klicka på inläggets rubrik för att läsa det och efterföljande kommentarer.

För att själv lägga till en åsikt fyller du bara i ditt eget namn, din epostadress (kopplat till eventuell avatar) samt din ev. hemsida eller blogg. Sedan är det bara att kommentera! Första gången du skriver hålls din kommentar för granskning, så att vi inte får spam på sidan, men nästa gång du kommenterar publiceras ditt inlägg direkt.

För den som är lite tveksamma till att prova kan jag tala om det är svårast första gången. Vissa känner att de inte har något att säga, men det gäller också att våga ta plats och utrymme. Detta är ditt forum!

Vi som fotograferat, skrivit eller bidragit med våra broderier blir förmodligen glatt överraskad om du visar att du läst och uppmärksammat inlägget! På det sättet blir det en konversation snarare än en envägskommunikation, och det är ju det som är kul.

Testa fritt nedan!

13 reaktioner till “Skaffa en gravatar och börja kommentera

 1. Nu har mitt namn stått här i rutan ”skriv gärna en kommentar” och jag skrev aldrig en kommentar och det gick inte att få bort namnet och mailadressen hur mycket jag än försökte, få se om den försvinner nu när jag skrivit nått, i annat fall snälla Hanna ta bort mitt namn.

  Gilla

 2. Nu när jag innerligligt trött på det här jag har inga kommentarer om gravatar: Jag vill Bara ha bort mitt namn och min mailadress från denna sida Där det står skriv en kommentar !!! Jag skrev aldrig en kommentar men det går inte att få bort mitt namn. Vill inte stå där till vem som helst som besöker vår sida. Jag är noga med var jag lämnar min mailadress om inte detta kan tas bort måste jag byta mailadress. Så snälla Hanna fixa detta.

  Gilla

 3. Jag undrar om det går att ta bort en kommentar som jag skrivit, eller om det går att ändra om jag t.ex har stavat fel?

  Gilla

 4. Hej Runa, nej tyvärr så går det inte att ta bort/ändra sina egna inlägg. Men är det något som blivit väldigt tokigt kan man höra av sig till mig så fixar jag det. 🙂 Var det något speciellt du ville ändra så hör av dig till mig.

  Gilla

 5. Hej Marina,
  ditt namn och din epostadress är ifyllda i fälten på din dator och syns inte på någon annans dator. Detta beror på att du gjort någon kommentar på sidan tidigare och då har denna information sparats lokalt på din egen dator. Det är en funktion som är till för att underlätta framtida kommenterande.

  Hoppas detta förklarar saken, annars får du gärna höra av dig igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.