Broderi som politiskt medel.

 

Vindkraft, vem bryr sig?

Här i Ödeshög har vi haft och har fortfarande en livlig diskussion huruvida vi ska förstöra ovärdeliga skogsområden för all framtid för att få miljövänlig el på kort sikt.

Jag är inte emot vindkraft, men anser att vi måste tänka långsiktigt hur vi placerar den. Det sägs också att den inte förändrar allemansrätten, men ändå finns det många skyltar och bommar från vindkraftsbolagen som säger något annat!

Just nu pågår en stor utställning på Östergötlands Länsmuseum i Linköping (till och med 15 januari 2012). Den heter ”Under samma tak”. Den är en blandning av konst från Östgötakonstnärer och innehåller  olika konstformer bland annat en hel del textila alster. Själv har jag två verk med där. Ett fritt broderi och ett broderi med applikationer. Båda med anknytning till vindkraften i Östergötland.

Vad jag kan se är det bara mina bilder som har ett politiskt budskap på utställningen.

Jag har broderat flera verk på samma ämne, fast ur lite andra vinklar. Det finns mycket att fundera över när det gäller det här!

Broderi & foto Jane Sohlberg


Inskickat av: Jane Sohlberg

9 reaktioner till “Jane Sohlberg broderar vindkraftverk

 1. Heja, heja friskt humör, brodera är det som susen gör!

  Jane, förtröttas icke i ditt politiska broderiengagement! Broderi har gjort skillnad i världen förr, så varför inte nu?

  Kunde man inte framöver införa en stående rubrik: POLITISKA BRODERIER? Men då vill det också till att vi skickar in sådana kontinuerligt. Kom igen, ni tjejer som har ett engagement! Vad tycker ni?

  Några stygn kan säga mera än tusen ord! (Upp till bevis!)

  Gunilla

  Gilla

 2. Tack för era kommentarer. Jag uppskattar dem verkligen och blir glad av att läsa det ni skriver! Det finns så många saker som engagerar eller upprör och jag blir stärkt av att se att andra också tycker att politik kan broderas!

  Gilla

 3. Jättefina vindkraftverk! Jag tycker också att det är toppen att någon engagerar sig för miljön, jag ansluter mig till den skaran. Broderi kan säga så mycket.

  Gilla

 4. Jättefina broderier!! Kommer du med några angående ev militärövning i Vättern oxå? hälsn bussmedresenären till Mjölby 8:e februari

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.