Återbruksnåldyna

I medlemstidningen innan jul skrev vi om nåldynorna som guld- och silvernålen presenteras på. Åsa Nero berättar här om sin egen, mycket speciella, nåldyna:

Min nåldyna är en baskerdyna.

Min nåldyna är ihopsatt av olika återvunna och omgjorda saker. Titt som tätt faller pusselbitarna på plats och de mest onyttiga grejer som bara väntar på att tas tillvara finner varandra. Då är det kul, tycker jag.

En maläten svart, ganska liten basker kördes i tvättmaskinen så att inga hål återstod. På den sydde jag ett färgbroderi. Ett väl använt karottunderlägg i kork passade bra som stomme för nåldynan. Därpå lades bitar av tovad ull, vilket är utmärkt material att sätta nålar i.

Ett svarvat träfat inköpt på loppis byggdes om och sattes ihop på ett nytt sätt. Jag målade det svart och sedan sattes delarna ihop.

Text & bild: Åsa Nero, Mullsjö

9 reaktioner till “Nåldyna av återanvända material

 1. Tack Åsa för att du delar med dig av din vackra nåldyna. Jag gillar den stenskarpt. Älskar regnbågen mot det svarta – och att den är gjord av ditt och datt som du kommit över. Tänk om fler återvann ”ditt och datt” istället för att slänga och köpa nytt… Inspirerande!

  Gilla

 2. Ja,vi som känner Åsa vet vad hon kan göra!!!!! Hon hittar ofta nya användningsområden av det som var ämnat för något annat och ofta underfundigt. Hon är mycket inspirerande. Hon har alster med på vår utställning from lördag 14/1-12/2.
  Eva

  Gilla

 3. Äntligen fick jag den kick jag behövt i flera år. Jag köpte på loppis en gammal trådrullehållare i trä med nåldyna. Dock behöver den en upprustning. NU ska jag sätta igång och förnya. Tusen tack för inspirationen!
  Det händer saker när vi delar med oss!

  Gunilla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.