Eva Albrektssons nåldyna

Här är mitt bidrag till nåldynor. Botten på min nåldyna är en kapsyl från ett juiceflaska. Den är klädd och sedan har jag gjort en boll fylld med vadd som jag sytt fast. Lite broderi ovanpå naturligtvis och under ett resårband som passar fingret, som en liten ring.

I höstas höll Ingalill Jigborg i en av våra träffar här i Jönköping. Temat vår återvinnig och att göra något av kapsyler och korkar, som min nåldyna.

Den är väldigt enkel men mycket praktisk att ha på ett finger då man broderar. Den här nåldynan kanske verkar liten men man får plats med många trädda nålar med broderigarn i, att ha till hands medan man broderar.
Text och foto: Eva Albrektsson

Fina knappaskar

Man kan aldrig få för många knappar, eller askar och burkar att förvara dem i. Berit Erixon vill dela med sig av sina fynd.

Berits knappaskar

Jag såg dessa i en butik, men kunde inte välja. Så de blev båda två. Det var ingen konst alls att fylla dem med något, knappar och lingarner. Det var ju inte så att jag var burklös! Ibland faller man direkt!

Text & foto: Berit Erixon

Fler inlägg om sysaker och nåldynor.

8 reaktioner till “Nåldyna av en kapsyl

 1. Eva, kapsylnåldyneid’en snor jag rakt av – väldans smart. Berit, det verkar som broderi och asksamlande har nåt samband… 🙂

  Gilla

 2. Plus alla trådar som man kan hitta på loppisar m.m. Det går liksom inte att låta bli!
  Fast lagret dignar av trådar och bra och ha broderisaker.

  Men några laster ska man väl få ha, hälsningar Berit!

  Gilla

 3. Pia, ja visst är Evas nåldyna gullig!Du gör en rosa till mig också när du ändå är igång? 😉 Du är så sjukt produktiv i år!

  Och appropå askar och broderi… Jag tror det har att göra med att den som är kreativ ser möjligheter överallt, och därför också har den där spara- och samla-genen. Man ser möjligheter i alla möjliga material – och som sagt, man kan aldrig få för många burkar heller. Eller som Nalle Puh sa:

  – En praktisk burk att ha saker i!

  hälsar Hanna, som precis lämnat bort en hel del burkar och pryttlar till loppis

  Gilla

 4. Jag vill också ha en sån…..får klura på om jag kan ha några korkar att ha som stomme. I mitt förra liv var jag nog en hamster (maken är i alla fall helt övertygad) och samlarbeteendet sitter i detta!

  Gilla

 5. Samlandet är tydligen något vi håller på med alla. Vad gäller kapsyler har jag en ganska stor ask med sådana i varierande storlek¨. Vi hade en work-shop i förra veckan med mina kapsyler och det blev både nåldynor och små till bara lyst, så ett antal gick åt vilket gläder mig.

  Gilla

 6. Såna nåldynor är jättebra!!! Vi på Gotland har likadana på våra fingrar. När vi för några år sen hade en utställning och samtidigt hade ett lotteri så var de här nåldynorna en uppskattad vinst…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.