Hjärta av Margareta Artursson

Det är Alla Hjärtans Dag idag, kärlekens dag. Vi ser hjärtan överallt. De flesta är kommersiella och fyllda med choklad, men de allra vackraste är väl de som någon pysslat ihop själv? Handgjorda kort, ritade barnteckningar och broderade symboler gör hjärtat glatt både hos givare och mottagare.

Få inspiration från dessa vackra hjärtan av Margaretha Artursson och Gunilla Hildén. Finns det någon som ännu inte broderat någon slags hjärta är det dags nu!

Hjärta av Gunilla HIldén

Själv har jag fått ett stoppat svart hjärta i present från Margot, en brodös i min broderigrupp. Sådant värmer. På hjärtat kryper en liten broderad silverfärgad mask.

Hjärtat är en symbol som oftast har en positiv innebörd eftersom det är en symbol för kärlek, men också för att ”tycka om” något eller någon. Själv har jag broderat massor av hjärtan genom åren, speciellt efter att jag gick kursen ”Alla hjärtans gärna” med Raine Navin och Gunilla Skyttla på Sätergläntan. Då blommade kärleken för broderi upp, liksom kärleken till hjärtat som symbol.

Broderiakademin önskar alla en härlig alla hjärtans dag idag!

Text: Hanna Andersson

Läs även: Pysseltips: broderade hjärtan

2 reaktioner till “Alla Hjärtans Dag

 1. Åååh, så fina hjärtan, de pryder säkert sin plats hos sin hjärtevän.
  Själv broderade jag tre små hjärtefordral där jag stoppade i gelehjärtan och gav till mina kottar. Och en liten hjärtesäck fylld med samma sorts hjärtan till en hjätevän.
  ❤ till er alla!

  Gilla

 2. Så trevligt med hjärtan! Jag blev så glad att se dem, har inte hunnit att sy några egna hjärtan denna dag. Men man vet aldrig!

  Hälsningar Berit Erixon

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.