ATC står för Artist Trading Card, alltså ett litet konstkort i valfritt material och teknik som man kan byta med varandra. Storleken är alltid 64x89mm. Storleken är viktig, liksom regeln som säger att de här korten inte får säljas eller köpas. Bara ges bort eller bytas.

Här är några fritt broderade ATC från medlemmar i Broderiakademin!

De här är bidrag till Tanternas år:

* Fler inlägg om ATC

21 reaktioner till “Tanternas år ATC – broderade små kort

 1. HEJ!

  Igår damp kortet med tant Elsa ner i min brevlåda. Äntligen fick vi ett kort med ”tantens barnbarn”. Tack, precis vad som behövs när jag nu gör Sivans släktträd.Med kortet fanns också fina tankat om tantens egenskap att alltid ställa upp. En bra utgångspunkt i ett samtal. Två syföreningar i Trelleborg har hört av sig och vill höra om Sivan och hennes nätverk. Det är då bra att kunna utgå från en brodös egna tankar om sitt kort. Tack Gunilla!

  Tack till alla som skickar med några rader och berättar om er tant.
  Detta skapar en fylligare bild av Sivan. Vi vet nu att hon ofta går på kulturevangemang, gillar trädgårdsarbete, har hund,gillar att gå på kafferep och är med på facebook.
  Det ni inte visste är att Sivan har en syster och det är Majsan som är med bland dagens kort.Majsan är 61 år och fortfarnde yrkesverksam.

  I vår lokalgrupp hade vi en omröstning om vem av tanterna som ska få sitta i guldram dag ett på symässan. vi röstade fram Boel Östlunds kort. Vi tycker ditt kort är urtypen för tant. Tack!

  På mässan kommer vi att låta besökarna rösta fram ”dagens tant” och denna tant hamnar nästa dag på hedersplats i guldram. Detta är naturligtvis ett bra sätt att få kontakt med besökarna och samtidigt kunna berätta om vår fria stygnverksamhet i BRAK.

  Kerstin ”Sivan” Nettelblad

  Gilla

 2. Jag gillar alla dessa fina broderade tanter, och även tanter som broderar – de är så söta! Och ja, vi ska ju alla den vägen vandra (förhoppningsvis).

  Klicka gärna på tant Elsa för att läsa Gunillas tankar om tanter med barnbarn! 🙂

  Gilla

 3. Så mycket fina Tanter!

  Kan man skicka bilder på tanter som inte ska till Skåne, några vill man ju ha själv.
  Det var så roligt med tanter. Väldigt vad de gör mycke saker!

  hälsningar Berit Erixon

  Gilla

 4. Oj va roligt det kommer flera TANTER till hemsidan, så olika de blir till råga på allt!
  Får se om jag kommer iväg på tant utställningen i morgon på Edsviks Konsthall.

  Berit Erixon

  Gilla

 5. Har varit på symässan i Malmö idag och kollat in alla tanter och hennes atribut. Det är väldigt var det finns många tanter, och tack för att jag tillhör dem och inte tjugoåringarna.

  Gilla

 6. Tänk att vi fått in 92 tantkort. Vi är imponerade och lyckliga över denna skatt.På symässan i Malmö kom cirka femtusen besökare och tanterna gjorde succé.
  Tanterna ska få följa med till Helsingborg där Braks styrelse sammanträder i slutet av april. Jag skulle önska att jag får bättre klarhet i reglerna för vad man får lägga ut på vår hemsida.Skulle man inte kunna göra så att de som inte vill ha sin tant publicerad skriver detta till mig. Hanna har säkert kamera med sig till Helsingborg och då skulle hon kunna fotografera och lägga ut de tanter som inte visats. Vad tycks?

  Kerstin alias Sivan

  Gilla

 7. Va roligt Kerstin att ni fått in så många tanter! Det skulle vara kul att se alla tanter.

  Ha det så trevligt med alla tanter önskar Berit Erixon

  Gilla

 8. Hej brodöser!

  Är det slut på ATC-tanter nu, har de tagit semester? Det måste väl finnas fler ute i landet?
  Vi kanske ska börja med broderade ”vykortstanter” och skicka till varandra!

  Hälsningar Berit i Märsta

  Gilla

 9. ATC-tanter på turné I Skåne

  Tanterna har under maj månad varit utställda på Trelleborgs bibliotek.
  De har blivit mycket uppskattade och vi använde dom som en försmak på vår sommarutställning Smygehamn. Utställningen kallar vi TANTASTYGN och till denna har vi bjudit in alla Täcklebobrodöser i Skåne.Textilkonstnär Ulva Ugerup kommer att medverka, Elsa Agelii och årets Brakstipendiat Annika.Vi visar även broderier där barn och ungdomar medverkar. Yngsta brodösen är tre år och hennes lilla tyglapp med inte mindre än tre olika färgbyten har krävt stor koncentration och ett stort tålamod.

  Under juni månad har vi fått förfrågan från ett serviceboende på orten Anderslöv som vill visa upp ATC-korten för sina boende och besökare.Givetvis får tanterna ta en sväng dit innande sedan blir en huvudattraktion i Köpmansmagasinet vid Sveriges sydligaste udde. Där är tanterna under hela juli och en vecka in i augusti.
  Staffanstorp har sedan anmält intresse att få tanterna

  Tanter är ju vana vid att ”gno” och när de blir så uppskattade är det ett rent nöje att försöka visa upp dom på så många ställen som möjligt under sommarmånaderna då turismen blommar.

  Jag hoppas också vi kan fixa så att tsnterna kommer till årsmötet i Östersund. Formatet gör ju att de är enkla att packa ner i en liten trevlig ask. Kanske fler lokalavdelningar sedan vill låna tanterna och det kan vi säkert fixa.

  Skicka gärna fler ATC-tanter. Ni vet kyrkan bär alltid fler……..

  Kerstin

  Gilla

 10. Jag hoppas verkligen att Tanterna kommer till Östersund och till årsmötet. Vem vet, kanske får Tanterna några nya Tant-vänner hos oss?
  Välkomna!
  Hälsningar från Lena i Östersund

  Gilla

 11. Vi har idag varit och tittat på ”Tantastygn” i Smygehamn:
  En fantastiskt fin utställning!!

  Vi gick där i timmar och tittade (och kommer nog att åka dit igen)
  Är såååå imponerad av alla läckra, fina, inspirerande, fängslande, imponerande, häftiga, makalösa broderier!!!!
  Gerilla broderierna var störtsköna… – och tanterna såklart 😉
  Nette och Karin

  Gilla

 12. Vem är det som erbjuder utlåning av en tantutställning? Jag har mailat men inte fått kontakt och nu hittar jag inte namnet på den som hade hand om utställningen. Jag är intresserad av att låna utställningen första veckan i juli i mitt ”galleri” i Småland. Hör av dig! marianne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.