Lokalgruppen i Katrineholm har gjort ett löv till Hemslöjdens jubileumsutställning ”Ser du löven för alla träd” på Liljevalchs i sommar. Lövets tema är Katrineholm – lindarnas stad. Då Katrineholm som blev stad 1917 är också en järnvägskunt, här möts östra & västra stambanan, fick lövet en järnvägsräls som utgångspunkt.

Tretton brodöser har tillsammans gjort detta fantastiska löv och var och en har broderat två lindlöv, av en handflatas storlek, och ett par textremsor. Textremsorna har med staden att göra och monterades på lövets ytterkant.

Vill ni se mer av lövet får ni bege er till Liljevalchs i sommar och se detta tillsammans med 1999 andra löv!

3 reaktioner till “Katrineholm lindarnas stad

 1. Så fina bilder! Härligt med skarpa närbilder och händer som arbetar, det vill jag se mer av på hemsidan! Tack för att ni delar med er av ”löv under arbete”, ser fram emot utställningen i sommar!

  Gilla

 2. Hej på er kära katrineholmare. Vad duktiga ni är. Kul att göra ett löv tillsammans. Saknar er ibland, måste komma och hälsa på. Jag trivs verkligen bra med mina brodöser här i Linköping. Kram på er.

  Gilla

 3. Hej på er alla härliga Katrineholms-brodöser! Jag saknar verkligen de inspirerande broderiträffarna med er, från mina år i Katrineholm.
  ”Jubileums-lövet” med alla smålöven ni skapat var underbart …. ni lyckades så bra, att få med allt viktigt som representerar staden.
  Ni är alla hjärtligt välkomna att hälsa på i min nya ateljé, adress Liljanstrand 4, i Sunne.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.