Brodera tillsammans i Broderiakademin. Foto: Hanna Andersson, 2010
Broderiakademin fyller 20 år 2013!

Det vill vi jubilera med dunder och brak.
Vi önskar manifestara jubileumsåret med en utställning och en bok/samlingsskrift – innehållet i denna utställning och bok skall vara era broderier: medlemmarnas alla fantiastiska broderier!

Vi inleder jubileumsåret redan nu 2012 med fyra workshops ute i landet med Anna Westberg som workshopledare. Vi har som tema det berättande broderiet och det slutliga formatet ska vara i den ungefärliga storleken av ett A3-format. Till varje workshop kan vi ta emot 30 deltagare. Under workshopen kommer ni framförallt att arbeta med skisser inför era broderier.

Anna Westberg är utbildad på HDK och arbetar idag med sitt mediaföretag OHAPPA. Hon håller i workshops som bygger på hur man på ett kreativt sätt kan arbeta runt en berättelse och skapa produkter av skiftande slag. Vi har anlitat Anna för att hålla i dessa spännande workshops eftersom vi vill ha nya vinklar på hur man kan arbeta med berättelser och broderi.

En av workshoparna kommer att filmas så att vi kan lägga ut den på vår hemsida för alla er som inte har möjlighet att delta i workshopen men vill få inspiration och bidra till jubileumsåret.

Workshopstillfällen

Jönköping lördag 14 april kl 10.00–16.00 anmälan och betalning senast 26 mars
Gävle lördag 21 april kl 10.00–16.00 anmälan och betalning senast 2 april
Göteborg lördag 1 sept. kl 10.00–16.00 anmälan och betalning senast 13 aug.
Staffanstorp lördag 22 sept. kl 10.00–16.00 anmälan och betalning senast 3 sept.

Anmälan till ett av workshoptillfällena gör ni enkelt genom att skicka e-post till Yvonne Anderson ya@comhem.se eller telefon 070-272 46 76, som sen skickar ut information till er om vad ni kommer att behöva ta med er till workshopen, plats samt annan praktisk information.

Kursen är endast för medlemmar. Kostnaden för att delta i workshopen är 300 kr. Deltagaravgiften betalas till Täcklebo Broderiakademi på plusgirokonto 832 26 77-9 Vid betalning anges namn och ort för workshopen.

Eventuellt boende och resa står ni för själva. Respektive kontaktperson kan tipsa om boende m.m.

Kontaktpersoner

Jönköping: Eva Albrektsson r.albrektsson@telia.com
Gävle: Ingela Uddh ingela.uddh@telia.com
Göteborg: Kristin Andersson kristin.an@telia.com
Staffanstorp: Kerstin Nettelblad kerstin.nettelblad@telia.com
Britt Lilja lilja.stp@telia.com

Era färdiga broderier önskar vi låna under nästa år. Vi vill ha dem senast den 28 februari 2013, till Broderiakademin, c/o Renée Rudebrant, Fågelsångsvägen 49, 76163 Norrtälje

Vi kommer därefter att inleda nästa steg inför jubileumsfirandet. Era verk kommer att vara utlånade fram till och med årsmötet i oktober 2013. Under den tiden kommer era verk att fotograferas till en samlingsskrift. Idag har vi inte klart med alla detaljer till en utställningslokal men vi räknar med att visa upp dem till årsmötet i oktober 2013.

Välkomna önskar
Renée Rudebrant och arbetsgruppen för 20-årsjubiléet

14 reaktioner till “Workshops inför tjugoårsjubileumet

 1. Låter spännande, men tycker det vore bra om man skrev en presentation av Anna Westberg som skall hålla workshop. Alla medlemmar vet nog inte vem det är och det har tillkommit nya medlemmar samt att det vore en eloge till Anna Westberg.

  Gilla

 2. Varmt välkomna till Jönköping den 14 april!! Platsen kommer att vara på hotell Scanic Portalen. Mer information fås vid anmälan till Yvonne Andersson. Vi ser fram emot en trevlig dag med Anna Westberg
  Hälsar Eva

  Gilla

 3. Förstår inte riktigt skissernas roll i sammanhanget med fritt broderi. En teckning är för mig ett medium, ett broderi ett annat, och jag tycker varje konstform ska leva sitt liv. Den senaste tävlingen tyckte jag mest handlade om teckningar överförda till tyg. Är det tänkt att man ska göra en skiss som sedan troget ska ”översättas” till ett broderi? Själv arbetar jag med små snabba idéskisser, ungefär ett spelkorts storlek, sen kommer broderiet och det är en helt annan sak som lever sitt eget liv. Men det hela ger sig väl. Det ska bli intressant!

  Gilla

 4. Hej Broderiakademin!
  Välkomna till den första av fyra workshops i Jönköping på lördag den 14 april. Det ska bli fantastsikt roligt! Jag kan lova att vi kommer att arbeta på många olika sätt under dagen, och fokus ligger på att arbeta med sin kreativitet och skissa på nya sätt. Hör gärna av er om ni har frågor!
  // Anna anna@ohappa.se

  Gilla

 5. God morgon och välkomna till dagens workshop inför 20-årsjubiléet. Den här gången är vi i Gävle.

  Stort tack också till er som besökte förra lördagens workshop i Jönköping. Hör gärna av er till mig om ni vill, jag vill gärna följa ert arbete inför utställingen.

  Kram på er. och kom ihåg: Brodera som ni aldrig har gjort förr.

  Anna@ohappa.se
  0739-83 48 99

  Gilla

 6. Tack Anna och ni andra för en rolig och givande dag i Gävle. Intressant att få lära känna kvinnan som importerade blommor med för långa skaft, mannen vars tröja repades upp, kvinnan som rånade guldsmedsbutiker och ytterligare några suspekta figurer.

  Gilla

 7. Elisabet, vad nyfiken man blir! Jag tycker det låter väldigt spännande det där! Vad månne det bli av dessa berättelser?! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.