Berit Erixon

Berit Erixon, som är med i lokalgruppen i Märsta, berättar om hur det kom sig att hon blev medlem i Broderiakademin och hur hon fått så mycket broderat under senare år…

Hösten 2006 var jag på en utställning på Herrestalada i Märsta där jag bor. Det var en lokalgrupp från Stockholm som ställde ut. Jag blev helt hänförd över denna kreativitet! Jisses allt går ju att använda!

Det var verkligen fritt broderi! Jag har alltid hållit på att sy, brodera, arbetat med ull och mycket annat, men nu blev jag helt upplyft. Jag åkte jag hem och skapade (se bilden ovan).

Det fanns även då en hel del material i mina gömmer. Tanken blev bara mer påtaglig; Berit kasta ingenting!

Det har ju inte blivit mindre matrial hemma hos mig precis. Ni kanske känner igen er? Ögonen skannar på loppisar efter trådar, tyg och andra bra-å-ha-saker för broderi. Allt kan man få användning för… någon gång.

På utställningen fanns även en broschyr med olika lokalgrupper, där hittade jag en gammal vän Britt Dahné på Gotland. Vi tog upp vår bekantskap. I maj 2009 tog jag flyget till Gotland till Britt. Oj vad vi broderade och hade kul jag fick lära mig nya tekniker som kahntabroderi och intarsia. Kul hade vi. Jag gick då med i Broderiakademin. Kände att det här var ett sådant härligt gäng!

Jag ville gärna starta en lokalgrupp i Märsta, men jag fick ha lite tålamod. Sommaren 2010 var jag med på Broderiforums kurs i Storvik, vilken upplevelse att få träffa alla dessa lustbrodöser.

Men så mars förra året (2011) föll bitarna på plats och vi var några stycken som startade ännu en lokalgrupp i Broderiakademin. Vi kallar oss ”Vilda Trådar”.

Ja det har blivit mycket broderande sedan det där första året. På sistone har det blivit mycket ATC-tanter. Akvarellmåleriet har väl fått stryka lite på foten det är så lätt att slå sig ner eller ta med ett broderi. Jo då, en och annan målning blir det också någon gång!

Just nu har vi i ”Vilda Trådar” vår första utställning på biblioteket i Märsta. Det ser vi fram emot!

Text & foto: Berit Erixon

Vill du också bli medlem i Broderiakademin? Läs här.
Är du redan medlem är du välkommen att skicka in din egen illustrerade berättelse till Personligt.

5 reaktioner till “Hur jag kom med i Broderiakadmin

 1. Ja,visst är det kul att träffa rätt! Att gå på utställning kan ge inspiration att börja brodera eller ta upp broderiet igen. Vi ser detta också i Jönköping efter vår utställning. Lycka till med er!!!
  Eva

  Gilla

 2. Åh, så roligt, Berit, att läsa din berättelse. OCh många guldstjärnor till dig som drog igång lokalgruppen. Jag vet att det finns fler därute som gärna vill gå med i en grupp men där det inte finns nån på ”hemmaplan”. Kanske du Berit, kan vara någon slags tipscoach till de som skulle vilja dra igång en grupp?

  Gilla

 3. Tack Pia!

  Finns det intresserade där ute i närheten av oss måntro som vill vara med i en grupp så har vi plats för flera. Vi har haft Brodericafé på bibblan idag som vart en väldigt positiv dag för oss.

  Hälsningar Berit

  Gilla

 4. Oh så trevligt du skriver om hur du kom med i Broderiakademin och startade Vilda Trådar. Nu när jag har träffat dig och några av de vilda trådarna så blev det än mer personligt. Tack för den fina utställningen och broderiaktiviteten idag i Märsta! Nu ska jag sy mitt lilla ATC-broderi.
  Många hälsningar
  Irene

  Gilla

 5. Tack Irene för att du kom och hälsade på oss på Märsta biblioteket det var trevligt att träffa dig hoppas att det gick bra med ditt ATC-kort som du köpte av oss. Det är alltid roligt att träffa nya brodöser och ge varandra inspiration.

  Hälsningar Berit Erixon

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.