Jag fick ett riktigt hedersuppdrag för en tid sedan. En ung god vän, vars farmor skulle fylla 100 år, bad mig göra ett broderi från henne och hennes systrar samt deras sammanlagt sju barn. Ett önskemål var att fägerna skulle gå i rosa/vinrött/lila och att foton skulle vara infällda, även ett foto av flickornas pappa, som inte längre är i livet. Något sådant har jag inte gjort tidigare så det blev en utmaning.

Jag fick hjälp av min man att föra över fotografier till ett slags film via datorn. Det kunde jag sedan stryka fast på tyget. När fotografierna var i tyg kunde jag klippa ut ansiktena och sy fast dem i broderiet.

Det blev en blomsterskapelse som gamla farmor blev mycket glad för. Här kunde hon tydligt se hur mycket liv som kan spira ur ett enda hjärta!

Text och bild: Gunilla Hildén

9 reaktioner till “Hedersbroderi till en 100-årig farmor

 1. Helt underbar! Vilken fin present, nog den bästa hon kunde få. Och en väldigt bra idé för oss andra.

  Gilla

 2. Så trevligt! Vad glad hon måste ha blivit över den fina presenten.
  För drygt tio år sedan när min mamma fyllde 70 sydde jag ett lapptäcke åt henne(att ha på väggen) med bilder överförda på tyg på alla barn och barnbarn. Det var mycket uppskattat och väldigt roligt att sy. Nu när det tillkommit tre barnbarnsbarn kanske det är dags att göra om ”släktträdet” kanske med broderier denna gången!? 🙂

  Gilla

 3. Tänk så fint att få en sådan present,det finns ingen 100 åring på gång i släkten men varför vänta så länge, snart har mina barn en 90-årig mormor…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.