Pia Sjöstrand i Helsingborg, mellan Britt Dahné och Madelene Edlund

Årets styrelsemöte nummer två hölls i Helsingborg den 20 april, i samband med att vi träffade Skåne-brodöserna där.

Ekonomin är fortfarande god. I april har vi drygt 800 betalande medlemmar. Vad det gäller lokalgrupper har inga nya tillkommit sedan i januari.

Inför jubileet har det varit workshops i Jönköping och Gävle redan. I september hålls workshoppen i Göteborg och Staffanstorp. Detta som ”komma loss”-övningar och inspiration till broderier inför jubileumsutställningen.

Den 30 juli förra året inföll första världsbroderidagen, som initierats av Kerstin Nettelblad. Vi vill uppman er att sitta och brodera den dagen på någon allmän plats! Låt oss visa upp vårt underbara hantverk. Gör det till en broderidag att fira!


Broderibeundran

Brev har gått ut till våra 36 lokalgrupper där styrelsen önskat få svar på tankar och funderingar kring omorganisationen. Sju svar har kommit in och styrelsen är tacksam för er hjälp med detta arbete. Vid detta styrelsemöte diskuterade vi kring att inte komma med något förslag på förändring av organisationen till årsmötet. När det gäller organisationen så är det på årsmötet som vi gemensamt beslutar om hur vi ska gå vidare.

Helsingborg, april 2012

Årsmötet 2012 kommer hållas i Östersund. Hela programmet publiceras i nästa nummer av medlemstidningen, som har tema ”Berättande broderi”. Hemsidan jobbas det med kontinuerligt, alla bidrag och kommentarer välkomnas.

I stipendiejuryn ingår förutom Elsa Agelii även Britt Dahné efter att Renée Rudebrant avsagt sig uppdraget på grund av tidsbrist. Kristina Blixt är sedan början av året fadder till förra årets stipendiat, Annika Wahlström.

Styrelsen önskar er alla en glad Valborg!

För styrelsen
Eva Albrektsson, Broderiakademins sekreterare

För den som vill hålla koll:
– Sammanfattning av Broderiakademins tidigare styrelsemöten
Vilka sitter i styrelsen?
Kontakta oss i styrelsen

3 reaktioner till “Inblick i styrelsemöte #2 2012

 1. Jag vill tacka er alla som är engagerade i styrelsen, lägger ner tid och arbete i den.För mig betyder Broderiakademin oerhört mycket. Utan att överdriva kan jag påstå att den både berikar mitt liv och är en mycket betydelsefull glädjekälla. Ni som möjliggör detta är ena riktiga glädjespridartanter och jag kan bara uppmana alla andra brodöser att ge styrelsemedlemmarna ert stöd och er uppmuntran. Det är de sannerligen värda.

  Ett speciellt tack till Hanna som sköter hemsidan så proffsigt och alltid har ett vänligt ord till hands när jag kontaktar henne. Det uppskattar jag oerhört mycket, ska ni veta. I mina ögon är hon rätt kvinna på rätt plats.

  Tacksamma och hjärtliga broderihälsningar till er alla i styrelsen från Gunilla Hildén

  Gilla

 2. Tack från Skåne, för att ni har tagit initiativet att resa ut och möta oss. Tack också till er Skånebrodöser som tog er till Helsingborg för att diskutera olika orosfrågor med styrelsen.

  Till andra lokalgrupper, vill jag säga att: När styrelsen meddelar sin ankomst, ta emot dem med öppna armar, det ger så otroligt mycket, och behöver bara vara lite informellt.

  Ett bra sätt att hålla kontakt mellan styrelse och medlemmar.

  Gilla

 3. Tack Gunilla, du vet inte hur dina ord värmer!

  Broderiakademin betyder mycket för mig med, och som du skriver: detta är en källa till glädje! För mig är det en glädje på många olika sätt, inte minst när jag får chansen att träffa de damer som i det här sammanhanget kallas ”styrelse” men som egentligen är engagerade, kreativa människor som jag gärna kallar vänner.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.