Änglar hängande i mobil

Vi är några Täcklebobrodöser i Hässleholm som träffas varje lördag för att brodera och inspirera varandra. Varje termin har vi ett tema och i vår har det handlat om änglar.

Vi hade fått ett gardintyg i ylle och bomull som tvättats och blivit lite bubbligt. Det tyckte vi passade bra till våra änglar.

Vi hade många förslag hur änglarna skulle flyga och på en loppis hittade vi en gammal lampstomme som fick bli himmel. Under en konstrunda i påskhelgen hade vi utställning och då fick våra änglar också vara med. Mobilen kommer vi sedan att skänka till ett dagis eller äldreboende.

Text & foto: Christina Lilja

6 reaktioner till “Änglar i Hässleholm: broderade dockor

 1. Vilken fin ide´och vilka fina änglar. Jah håller också på att brodera ”dockor” men har moder jord eller venus som utgångspunkt. Har broderat ”moder jord” som broderi också.

  Annette KB i Vilda trådar, Märsta

  Gilla

 2. Det skulle vara roligt att få se de broderier du nämner i din kommentar, Annette.
  Jag har åxå broderat med vår jord som tema: ”Snurra min jord” i 4 versioner (inspirerad av en japansk brodör), ”Jorden vi ärvde” där jag försöker belysa den lilla människans situation i dagens krävande samhälle, ”Kaffekalaset”, som vill belysa vår vanskötsel och exploatering av Moder Jord. Men jag har inte valt dockformen. När jag nu läst om Hässleholmsänglar och Annettes ”dockor” fick jag en idé att försöka göra en havets dottning eller gudinna i dockform eftersom jag just nu håller på med havet och fiskeläget där jag bor och har mina rötter.

  Det bästa vi lustbrodöser kan ge varandra är inspiration och nya tankespår. Tack för allt roligt ni ger här på hemsidan.

  Gilla

 3. Vad roligt att vi inspirerar till att brodera dockor. Mobilen kommer att hamna på Kyrkans förskola Änglabus i Hästveda. Vi tycker att våra änglar är så busiga att de kan ”bo” där.

  Gilla

 4. Hej alla vackra och trevliga änglar, tack för fina bilder och mycket inspiration. Nu blir det nog några änglar här också.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.