Nu är den äntligen här, senaste medlemstidningen, nr 1-2 2012. Temat för denna gång är Berättande broderi & här finns artiklar om många olika sorters berättelser och många olika sorters uttryck.

I tidningen får ni bland annat ta del av Monika Erikssons, Britta Marakatt-Labbas, Elisabet Janssons och Henriette Ousbäcks spännande processer. Ni får möta storslagna tapeter – broderade berättelser med historisk förlaga. Ni får bok- & materialtips och ni får möta genemsamhetsverk av olika slag. Bland annat danska Hanne Bangs solidaritetsbroderi där över 200 brodöser nu deltar – kanske du med?

Vi hoppas att detta skall ge er trevlig läsning, inspiration, lust och idéer till era egna berättande broderier. Kanske så att ni skickar in ett broderi till jubileet 2013.

Vi önskar er en fantastisk broderisommar!
/tidningsredaktionen: Hanna, Margareta & Madelene

Ps. Vi vill gärna ha feedback på tidningen – vad tycker du om att läsa om? Vad skulle du vilja läsa mer om i framtiden? Vad inspirerar dig?

Detaljbilder från Christina Fahlanders broderi (på baksidan av tidningen) finns här.

18 reaktioner till “Temanummer Berättande broderi

 1. Jag är stolt över att jobba med den här tidningen, tillsammans med Madde & Margaretha. Tack för all tid ni lagt ner på det här numret! Och tusen tack till alla som skickat in bidrag, fotograferat, skrivit, korrat och hjälpt till!

  Låt broderisommaren börja (och gärna med lite solsken snart också)!

  Gilla

 2. Ett stort och varmt tack till alla er som gjort reportaget om min väst. Det kändes bra trots att jag lämnar ut mig själv. Ha en bra sommar allihop. Britt C

  Gilla

 3. Bra jobbat Hanna, Madde och Margaretha!

  Utställningen Himmelsvitt på Bryggeriet i Nora, där mina rostfärgade broderier finns med, pågår t o m 5:e augusti, inte 8:e som jag skrev i texten till tidningen. Utställningen är verkligen sevärd!

  Gilla

 4. Som stolt ordförande kan jag bara säga…de har gjort det igen. Redaktionen, Hanna, Madde och Kerstin, har återigen skapat ett vackert och mycket nummer av tidningen. Tack till er och till er som medverkar med era tankar, känslor och skapande.

  Gilla

 5. Underbart, härligt när tidningen kommer!
  Jag bara läääser å så var det slut, tur att man kan läsa den flera gånger och inspireras.
  Bra och ha tidningarna till uppslag å gå tillbaka i, som små uppslagsverk. Bra att ta med till
  broderiträffarna och peppa nya deltagare att gå med i BRAK.

  Ni är toppen som sätter ihop denna tidning, hälsar Berit.

  PS Hur tjock får tidningen vara, om det skulle komma in mycket bidrag utifrån landet?

  Gilla

 6. Jag tycker att Tidningen är fantastisk rolig att få! De personliga texterna höjer värdet på alla härliga bilder, helhetsbilder och detaljbilder.Variationen i artiklarna är bred och gör det spännande att vända blad till nästa inslag.Det är som att promenera i Rom! Man skulle kunna vandra hur länge som helst för nya sensationer och upplevelser dyker upp runt varje hörn. Glad som ett barn på upptäcktsfärd blir man av Tidningen.

  Kul med Margarethas presentationer av trollerimaterial och ny broderilitteratur. Bra tips för dem som vill mera! Det är också trevligt med litterära inslag med viss anknytning till broderi och hantverk.

  Broderierna av skolbarnen ger oss broderitanter hinter om hur fria vi kan bli om vi vågar ta språnget bakåt till vårt ursprungliga och fördomsfria skaparsinne. Ungdomarnas bilder är sköna, tycker jag!

  Mannen med den röda fågeln kan säkert få många av oss att börja fantisera runt någon sak vi har i vårt hem och anlägga helt nya aspekter på den, vilka kanske leder till spännande broderiförsök i sommar. Att dela med sig som i denna artikel är mycket meningsfullt, enligt mig.Det har även Henriette Ousbäck gjort i sin artikel och det är generöst och broderismittande.

  Frackens förvandling står i en klass för sig själv. När vi vågar gå ett steg längre och beröra den djupare funktion som broderi kan ha på det personliga planet når vi många systrar ända in i hjärteroten, tror jag. Jag hör själv till skaran som med broderiets hjälp kan få distans, ro och ordning på känslotrasslet och allt som är tungt och svårt i livet.

  Artiklarna om berättande broderier ger oss mycket ”kött på broderibenen” både i text och bild.

  Så TACK för denna sommargåva som tidningen är! Den är ett lyft och sätter fjutt på broderiglöden.

  Gilla

 7. Tack Gunilla och alla andra för beröm och hurrarop, åsikter och förslag! Det är verkligen bra att få feedback på det man gör.

  Berit, det är inget anstormning av inskickat material, så har man något man vill dela med sig får man gärna skicka in det! Passar det inte i tidningen finns ju alltid hemsidan. Det bästa är att kort beskriva en idé så bollar vi kring den via mejl innan nästa nummer.

  Deadline för nästa nummer är 15 oktober.

  Gilla

 8. Vad ska man säga? Kan bara instämma med övriga, tidningen var fantastisk!Stort tack till Hanna, Madde och Margaretha kommer från Britt och övriga från Gotland…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.