Världsbroderidagen 2012 i Södertälje

Världsbroderidagen, World Embroidery Day, har firats runt om i Sverige och världen! Dagen bjöd på strålande sol och tusentals broderande händer runt om i världen.

I Södertäljes lokalgrupp skrev Margot ut manifestet på svenska och flertalet vimplar, och så samlades vi i all enkelhet och sydde tillsammans i det offentliga rummet, det vill säga på ett café mitt i centrum! Eftersom det var så härligt väder kunde vi sitta ute i flera timmar. Lokalpressen kom förbi och fotograferade, och skrev att vi sydde korsstygn fast ingen av oss gjort det på länge…

Själv sydde jag på ett akrylmålat tyg. Det ska bli ett ATC som jag hoppas byta bort på årsmötet i höst. Vi åt bullar och glass, drack kaffe, broderade och pratade om utställningar och sommaren som gått. Jag blir lika inspirerad varje gång jag träffar mina brodöser!

Världsbroderidagen firades i Minnesota, USA

Kerstin Nettelblad, Världsbroderidagens moder, har skickat bilder som kommit in via USA, där man också firat Världsbroderidagen den 30 juli! Hoppas du som firat hemma, själv eller på andra sätt skriver lite om ditt eget firande/broderande i kommentarsfältet nedan…

Det kommer säkert fler bilder och reportage här på hemsidan lite senare. Skicka bild + text till oss i webbredaktionen, och tipsa oss gärna om länkar och artiklar på nätet till sidan ”Broderiakademin i media”. Här är lite länkar jag hittat idag på morgonen:

Länkar – Så firade vi 30 juli 2012

Hur firade du? Och framför allt, vad broderade du på?

Text: Hanna Andersson

11 reaktioner till “Så firade vi Världsbroderidagen 2012

 1. Himla massa härligheter 🙂
  Jag broderade på dels en stygnhälsning som jag nu skickat vidare & dels ett vykortsbroderi som skall ingå i ett stort sommarbroderi & lottas i förmån till Världens barn.

  Gilla

 2. Fredsduvor

  Hoppas många, många vill stötta våra danska broderivänner genom att brodera en fredsduva och låta den flyga till Köpenhamn.
  Kanske också någon i gränstrakterna till Norge och Finland kan få igång Duvprojektet så att detta kan bli en nordisk broderimanifestation för fred.
  Gå in och läs mer om när,hur osv på http://www.broderibloggen.dk

  Kerstin

  Gilla

 3. Vi delade ut små ATC korts kitt till alla som kom förbi och blev sugna på att brodera. Vi hade en solig fin dag i kolhuset, Östergarns trädgård, och till kaffet bjöd vi på saffranspannkaka med salmbärssylt…

  Gilla

 4. I MAHILA -BLOGGEN BERÄTTAR KULVINDER KAUR HUR DAGEN FIRADES I BYN I INDIEN ( det lär fungera att trycka på mitt namn. Annars kanske du, Hanna, vill justera så bloggen kan ses.
  Där finns även bilder. Britta Kleberg och jag deltog i Smygehuk och visade och sålde indiska broderier för 4460 kronor. En mycket god hjälp till det fortsatta arbetet i byn.Dit jag åker tillbaka i mitten av Oktober.
  Riksradion nappade på mitt pressmeddelande om en ”positiv Världshändelse!” Var det nån som hörde avannonsen för Godmorgon Världen i söndags?…. ” I veckan som kommer händer på måndag… nånting… och så är det Världsbroderidagen” Jojo-men

  Gilla

 5. Jo,jag hörde att ”God Morgon Världen” tippsade om ”Världsbroderidagen”
  Det var häftigt!!!
  Jag broderar på ett ”stafettbroderi” En av våra medlemmar, Lena Håkansson, har gett oss en uppgift i taget att brodera. Vi har fått tre och nu är det spännande att se vad den fjärde blir.

  Gilla

 6. Mycket god idé att brodera för världens barn, tänk att broderi kan göra sådan nytta!

  Berit Erixon Vilda Trådar

  Gilla

 7. Ja, alle er velkommen til at bidrage med en broderet Fredsdue. På selve Verdensbroderi dagen i København fik vi 30 færdigbroderede duer på hvidt/lyst stof: 30 x30 cm. Vi har deadline d. 15. August hvis du vil sende en due til os. Herefter vil vi sy alle firkanterne sammen…. Det færdige resultat skal udstilles på FN´s Internationale Fredsdag d. 21 september. Hvis vi får rigtig mange skal vi dekorere et telt – måske !!!! :0) Skitsen til Fredsduen finder du på http://www.broderibloggen.dk
  Hilsen Rikke Ruff & Tine Wessel.

  Postadresse: Nitivej 11. 3.sal. T.V.
  2000 Frederiksberg
  Danmark.

  Due it your way !

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.