Broderiakademin (BRAK) visar vägen mot Världsbroderidagen!

Efter det första inlägget om den 30 juli har det kommit in fler rapporter om hur man firat Världsbroderidagen runt om i Sverige. Visst blir man sugen på att brodera när man ser dessa bilder?

Elsa Agélii låter hälsa:
”Det var ju fantastiskt vilket gensvar denna idé fått! Nu får vi se hur den skall kunna fortsätta växa organiskt som BRAK gjort hittills. Det handlar om att fånga upp och koppla ihop dem som redan har tänt på idén så att de kommunicerar med varandra om en fortsättning.
Det är verkligen kul med det stora intresset.”

Kerstin Hanstorp skriver:
Vi var sju kvinnor från Linköping och Rimforsa, som firade Världsbroderidagen på vårt torp i skogen. Vi läste manifestet och broderade ett par timmar. Carin Ängmo broderade efter barnteckningar från Kenya.

Här några bilder från firandet i Linköping:Broderier från Världsbroderidagen. Foto: Kerstin Hanstorp.


Pian Bates skriver:
Världsbroderidagen i Lidköping gick över förväntan. Flera hundra personer kom och vi hade fullt upp med att lära både svenskar, tyskar, danskar och holländare att brodera fritt. Klockan ett invigde vi dagen med musik av Gunnel och Sara (mor och dotter) som NBV hade ordnat. Sedan blev det invigningstal av Ann-Louise Friberg. Marianne Björn från Lidköpings konstförening besökte oss och vill att vi besöker dom med vår konst så småningom.

Världsbroderidagen på Gotland 2012

Britt Dahné skriver från Gotland:
Vi har gjort vimplar och annonserat kring Världsbroderidagen. På den gamla skolan där vi har vår broderilokal hängde vi upp vimplar och vi har även delat ut manifest i affären.
På onsdag har Marre och jag workshop med ATC i lokalen bredvid utställningen Textila krockar. Det är fullt ös på ön.

Ingalill Jigborg skriver:
Vi har firat Världsbroderidagen i Jönköping för första gången. Vi träffades på Bageriet Café och Butik som ligger med utsikt över Munksjön. Flaggorna med Världsbroderidagen upphängda och manifestet utlagt på flera ställen.

Strax efter kl 14.00 samlades ett helt gäng damer, de flesta är BRAK-medlemmar men andra kom från en annan grupp, Robyggarna. Vi var nog som mest 14 stycken runt det stora bordet som kaféet hade reserverat för oss. Det kom också en del som stannade en liten stund och tog del av det pågående broderandet och intresset var stort från de övriga gästerna som stannade och läste manifestet. Vi satt ju så till att alla kaffegäster var tvungna att passera oss.

Vi hade en workshop där vi gjorde fingernåldynor av korkarna från mjölkpaketen och en del hade eget broderi med. Vi blev återigen uppmärksammade av Jönköpings Posten. Vi fick en halvsida med text och bild i dagens tidning.

Vi kom överens om att till ett annat år ska vi vara bättre förberedda och göra dagen känd ännu lite mera för allmänheten. I år var vi med i Guiden i JP där alla begivenheter i Jönköping finns med.


Berit Erixon firade för sig själv, och skriver:
Här sitter jag på en klippa i Stockholms skärgård och broderar på Världsbroderidagen. Tyvärr ingen annan lustbrodös i närheten, skepparn var inte hågad att brodera. Ett litet ATC-kort blev det dock denna dag. Skön kvällssol med ett glas vin och chips.

Världsbroderidagen firades även i Böste

Gunilla Hildén skriver:
Min världsbroderidag firades några dagar för sent men blev väldigt lyckad och rolig. Svenska, danska och japanska mammor och barn broderade i Böste, några kilometer väster om Smygehuk. Runt bordet rådde flit, koncentration och glädje. I stygnandet fann vi varandra omedelbart. Trådar knöts, träddes, syddes, klipptes och lektes med. Vi åt och drack gott och nybakat och när vi skiljdes åt var alla trötta men nöjda.

Fler inlägg om Världsbroderidagen.

4 reaktioner till “Fler rapporter från Världsbroderidagen

 1. Vilket fantastiskt gensvar på denna unga föreetelse.
  Jag är övertygad om att detta inom några år kommer att bli
  något stort, det har redan börjat som ringar på vattnet.

  Håller med Elsa om att vi måste diskutera någon form av
  arbetsgrupp.

  På bloggen http://www.broderibloggen.dk finns det ytterligar många
  kommentare till hur man firat i Danmark.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.