Workshop i Jönköping

Vi har inlett vårt jubileumsfirande med inspirationsworkshops i Gävle och Jönköping under våren. Det finns ett fåtal platser kvar till två nya workshops i september, för när Broderiakademin fyller 20 år vill vi jubilera med dunder och BRAK!

Temat för jubileumsåret är det berättande broderiet. Inspiratör är Anna Westberg Engman som presenterade kursen i senaste numret av tidningen som hade tema Berättande broderi.

För att det ska bli kul och lätt att komma igång med berättandet har styrelsen ordnat dessa workshoptillfällen och bjudit in alla medlemmar.

Berättande broderi handlar om att i broderi kunna berätta en historia kring någonting. Det kan vara tokigt, roligt, sorgligt eller påhittat.

Bild från Anna Westberg Engmans workshop i Jönköping

Workshopstillfällen

Göteborg lördag 1 sept. kl 10.00–16.00 anmälan och betalning senast 13 aug.
Staffanstorp lördag 22 sept. kl 10.00–16.00 anmälan och betalning senast 3 sept.

Anmälan till ett workshoptillfälle gör ni enkelt genom att skicka e-post till Yvonne Anderson ya@comhem.se eller telefon 070-272 46 76, som sen skickar ut information till er om vad ni kommer att behöva ta med er till workshopen, plats samt annan praktisk information.

Kostnaden för att delta i workshopen är 300 kronor. Deltagaravgiften betalas till Täcklebo Broderiakademi på plusgirokonto 832 26 77-9 Vid betalning anges namn och ort för workshopen.

Eventuellt boende och resa står ni själva för. Respektive kontaktombud kan tipsa om boende m.m.

Kontaktombud
Göteborg: Kristin Andersson kristin.an@telia.com
Staffanstorp: Kerstin Nettelblad kerstin.nettelblad@telia.com
& Britt Lilja lilja.stp@telia.com

En av workshopgångerna kommer att filmas och läggas ut på vår hemsida för alla er som inte har möjlighet att delta i workshopen. Vi vill på detta sätt nå så många som möjligt och bidra med inspiration inför jubileumsåret 2013.

Ditt färdiga broderi

Det slutliga formatet på ditt broderi ska vara i den ungefärliga storleken av ett A3 format (dubbelt så stort som ett A4, det vill säga 297 × 420 mm). Hur du monterar väljer du själv, men tänk på att du står för frakt tur och retur.

Era färdiga broderier vill vi ha inlämnade senast den 28 februari 2013, till Broderiakademin, c/o Renée Rudebrant, Fågelsångsvägen 49, 76163 Norrtälje.

När ni skickar in era verk ska namn, adress och telefonnummer samt ev. e-post tydligt anges i separat brev. Bifoga också en kort beskrivning av er berättelse, max 100 ord.

Vi kommer därefter att inleda nästa steg inför jubileumsfirandet. Era verk kommer att vara utlånade fram till och med årsmötet i oktober 2013. Under den tiden kommer era verk att fotograferas till en samlingsskrift. Idag har vi inte klart med alla detaljer till en utställningslokal men vi räknar med att visa upp dem till årsmötet i oktober 2013.

Välkomna önskar vi i arbetsgruppen för 20-årsjubiléet!

Text: Renée Rudebrant
Foton från workshopen i Jönköping: Eva Albrektsson

8 reaktioner till “Dags för workshop i Göteborg & Staffanstorp

 1. Önskar att jag bodde närmre, men jag får ha tålamod och vänta på filmen. Jag sitter dock och klurar på mitt broderi till jubileumsåret, vänder idéer i huvudet…

  Gilla

 2. Har en idé klar, och har förmånen att inte bo så långt borta från Staffanstorp. Ser med spänning fram emot denna lördag.

  Gilla

 3. Jag väntar också på filmen. Har funderat över vad jag ska berätta om. Det finns så många olika infallsvinklar. Något jag varit med om, eller något jag hört berättas eller en process jag varit delaktig i eller en människa vars historia fångat mig…. Hur tänker ni?

  Gilla

 4. Barbro, jag har tänkt i banor som du gör. Inget är rätt eller fel, det är ju din berättelse, vilket jag tycker är skönt för ingen kan säga om det är sant eller inte. Ser verkligen fram emot att se alla broderier och hoppas att så många som möjligt broderar och lämnar in. Ser fram emot att se ditt broderi!
  Hälsar Eva

  Gilla

 5. Filmen kommer först lite senare. Den skall först filmas nu i höst för att sedan klippas, redigeras å fixas 🙂

  Gilla

 6. Jag har funderat över vad som kan betitlas berättande broderi. Visst, det är med säkerhet ett händelseförlopp som illustreras/broderas. Något ska ske i bilden, det ska finnas en början, händelser ska följa därpå och ett slut kommer till sist. Jag undrar då om inte e n enstaka bild utan skeende kan betraktas som berättande broderi. Låt oss säga att brodösen vill gestalta en enda minnesbild. Denna kan vara laddad av associationer i mängd men de finns inte konkret gestaltade i bild eftersom det kan handla om ganska abstrakta berättelseminnen. I text skulle dessa kunna bli en hel roman eller novell. Kan då denna enstaka bild betraktas som berättande broderi, undrar jag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.