I år annordnade Broderiakademins lokalgrupp i Lidköping en broderiutställning på den stora quiltmässan i Quiltköping. Pian Bates skriver:

Den 7-9 sept ägde mässan Quiltköping alltså rum i Lidköping. Detta är ett större evenemang än vad jag trott! Busslaster med kvinnor kom från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Vi i Broderiakademins lokalgrupp i Lidköping deltog med en liten utställning. Vi visade våra broderier samt hade en liten monter där den som ville kunde pröva på att brodera fritt. Vi hade en ständig ström kvinnor som kom och pratade med oss.

Vi delade ut nästan hundra av Broderiakademins vykort med hemsideadressen skriven på baksidan. Vi berättade var närmaste lokalgrupp kunde hittas. Själva fick vi ett tjugotal nya intresserade till vår grupp.

Jane Davies från Wales undervisade inte bara i lappteknik utan också i broderi från Uzbekistan samt Kantha från Bangladesh. Kurser och workshops var fyllda. Jane gav också ett mycket uppskattat föredrag om textilier från Sidenvägen och Uzbekistan.

Tack Gunilla Plesner från Quiltköping för att vi i Brak Lidköping fick vara med på den här roliga mässan.

Text och foto: Pian Bates

2 reaktioner till “Broderi i Quiltköping

  1. Kul att även broderiet visas i Quiltköping då det som namnet säger mycket quiltar. Jag brukar vara där så inte i år, men utställningarna där är mycket sevärda, så även en brodös kan ha glädje av att åka dit.
    Tack Pian för att vi fick del i detta
    Eva

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.