Jag har en liten ATC-samlilng som jag tittar på med glädje och fascination. Det är fantastiskt roligt att i sin ägo kunna ha broderade verk av en massa människor så nu har jag en plan.

Jag har tryckt och målat på tyg, jag har klippt ut det i lämpliga bitar. Jag har plockat fram kartong, pärlor, trådar och spilltyger. Jag ska ha verkstad, ATC-verkstad. Jag vill nämligen ha med mig en massa ATC till Östersund och årsmötet. Jag hoppas nämligen få byta bort några. Jag tänkte att min samling skulle få chansen att växa lite.

Jag har redan hunnit göra några klara & fler är på gång. Jag har gjort små serier – några hästar, några hjärtan osv. Nu skall jag bara döpa dom & göra fina baksidor på alla. Här finns en gratis design på en baksida till dina ATC som du kan skriva ut, eller få inspiration av till hur du kan göra egna.

Ska vi byta?

Text & bild: Madelene Edlund

Fler artiklar om broderade ATC.

13 reaktioner till “Ska vi byta ATC?

 1. Jag håller också på så smått. Jag har tre träd och tre solar klara, fast jag tycker det är så svårt att byta bort dem… Jag gillar att se dem tillsammans och är stolt över hur fina de är med alla sina pyttesmå stygn… Det är som en miniatyrutställning på sängbordet ibland. Men så klart, några ska jag byta bort när möjlighet ges!

  Gilla

 2. Tycker också det är roligt med ATC. Vi som inte kan delta i årsmötet kanske kan byta på annat sätt. Sedan har jag en fråga, kan tyckas dum, men funderat över om du kan kopiera över de fina baksidorna på tyg eller använder du papper?

  Ingalill

  Gilla

 3. Jag gör egna baksidor på papper (lite kraftigare) som jag sedan limmar fast på baksidan av mina kort.
  Men om man vill så går det ju utmärkt att skriva ut baksidorna på tyg – det finns ju ex. färdigpreparerad bomull som man kan köra genom en bläckstråleskrivare.
  Att byta ATC kan man göra på alla möjliga sätt. På facebook finns en grupp som heter ”Vi som broderitwittrar för en bättre värld” där byts det broderade ATC minst en gång i månaden.

  Gilla

 4. Jag kommer ta med min pärm med ATC-kort till Östersund, vill gärna byta några.
  Som sagt en del vill man ha kvar själv.

  Hälsningar Berit Erixon

  Gilla

 5. Trösterikt!
  Håller också på, ser också fram emot att få byta bort några av mina ATC-kort i Östersund.

  Vi ses. Kerstin Anderberg

  Gilla

 6. Hej!
  Det är tänkt att det är jag som ska ordna med en mötesplats (dvs ett bord)för de som vill byta ATC-kort under årsmötet i Östersund. Har ni några tips och idéer på hur jag ska göra?
  Välkomna och hälsningar Lena Strömberg

  Gilla

 7. Oj nu blir det bråttom… jag vill ju så gärna byta men när ska det bli tid att sy några. Inser att jag har för många projekt på gång och vem sa att det skulle bli lugnare när ungarna var utflugna och pensionspengarna kom varje månad…?

  Gilla

 8. Lena, vad kul att ni nappat på idén! Jag tänker mig att man sätter ut ett eller ett par klockslag i någon fikapaus då bytarna träffas och man kan byta fritt. Något mer arrangerat behövs väl inte?

  Ska packa med mig min lilla pärm med ATC när jag kommer till Östersund! Det är ju även kul att få kika på andras samlingar/redan bytta kort!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.