När vi tänker på Island tänker vi på vacker natur, men för en brodös kan ön även bjuda på några broderiupplevelser. För är det inte så att ju mer man tänker på broderi ju oftare lägger man märke till det – vart man än är och vart man än reser?


I en idyllisk naturhamn fanns ett litet matställe som serverade fisksoppa som paradnummer. När jag kikade in beslöt jag mig för att utforska vad som fanns i textilväg. På varje bord fanns små dukar 90×90 och på dessa broderade blomstermotiv. Jag kan förstå denna längtan efter blommor för på Island är det ovanligt med trädgårdar och i hemmen, på kyrkogårdar, på restauranger osv. dominerar plastblommorna.

I fönstret hängde en skir tyllgardin och jag förstår att det känns väldigt viktigt att släppa in så mycket ljus som möjligt. När jag ser bilderna finns det mycket som påminner om matställen vid Medelhavet.

Soppan var gudomlig och utsikten fantastisk.

Text och foto: Kerstin Nettelblad

PS: Ev. Guldnålsbidrag ska skickas senast 30 september tillsammans med blanketten du fått i årsmötesinbjudan, där står också adressen till Ing-Marie Åström som är den du ska skicka ditt broderi till. Den finns även i senaste numret av tidningen… Storleken var minst 20 cm och högst 30 cm med mjuk montering.

3 reaktioner till “Följ med en sväng till Island

  1. Island har massor med inspiration för olika textiluttryck. Skulle vilja åka dit, åka och gå omkring och inspireras av de starka naturfärgerna i stort och smått. Modernt textilarbete med broderi på skulle vara roligt att göra. Textil är mycket.
    Härliga bilder och minnen som du delar med dej av.

    Gilla

  2. Har själv varit på Island ett antal gånger och inspirerats av naturen färgerna livet och inte minst av ”de små”
    mvh Boël

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.