För ett par veckor sedan samlades tolv förväntansfulla kvinnor på Hemslöjdens hus i Jönköping för att fördjupa kunskaperna i broderiets ädla konst. Det var dags för broderikurs med Anna Granberg.

Anna fick oss att klippa och klistra och göra var sin moodboard, dvs ett underlag och idé till ett broderi. På morgnarna började vi med att rita med en lös blyertyspenna på ett stort ark utan att titta och bara köra rund med pennan och låta tankarna flyta, efter en stund avbröts övningen och vi försökte leta reda på figurer i sammelsuriet. Det var roligt och man hittade faktiskt användbara former.

Anna fick oss också att göra, enligt henne, en helt omöjlig övning som gick ut på att gifta ihop ett litet stycke vackert tyg med ett murrigt undertyg.

Vi fick också se bilder från galleriet i London där Anna också ställer ut sina verk. Trötta och belåtna tog vi farväl av varandra på söndagseftermiddagen och hoppades på snart återseende.

Text & bild: Ingalill Jigborg

3 reaktioner till “Broderikurs med Anna

  1. Det låter som en jättetrevlig kurs som jag gärna skulle varit med på! Vi hade styrelsemöte i det huset en gång, mycket fin lokal och kreativ miljö.

    Hoppas vi får se några färdiga verk i galleriet senare i år! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.