Pian Bates är kontaktperson för Broderiakademins lokalgrupp i Lidköping. Hon startar nu upp en till broderigrupp, denna gång i Skara! Den som bor i närheten är varmt välkommen på nästa träff!

Tisdagen den 25 september startades det alltså upp en ny lokalgrupp i Skara. Det är en eftermiddagsgrupp som förhoppningsvis ska träffas på Västergötlands museum i Skara mellan 13-16:00 en gång i månaden. På museet har man stängt kvällstid vilket gör att det är bäst att träffas under eftermiddagen.

Så här vid första träffen var vi endast fem personer, men vi hoppas att det blir fler som söker sig till oss under hösten. För de som inte komma dagtid finns alternativet kvällstid i Lidköping. Det är ju trots allt bara två mil mellan städerna…

Museet var mycket positiva till vår träff och hade lagt fram jugendbroderier samt skisser till dessa för inspiration. Men denna gång blev det endast små försök med raka stygn runt en liten bild. Men önskemål om blandtekniker (mixed media) fanns, så till nästa gång skall jag plocka ihop lite roliga material.

Nästa träff i Skara blir den 23 oktober och sedan den 27 november. Alla som är intresserade av Fritt broderi är välkomna. Information om alla lokalgrupperna finns här.

Text & bild: Pian Bates

3 reaktioner till “Nystartad broderigrupp i Skara

 1. Heja heja Skara! Och Pian! Jag tycker det är jättekul med en ny grupp och lite information om den, hoppas fler lokalgrupper (*hint hint*) skickar in bild från nåt möte och lite information om vad som händer…

  Gilla

 2. Vill bara meddela att Skaragruppen fortsätter sina träffar sista tisdagen i månaden kl 14-17. Vi blir en medlem till varje gång vi träffas.
  Lidköpingsgruppen träffas sista torsdagen i månaden kl 1730-2000.

  Den 9 februari lördag mellan 13-16 kommer vi att försöka samla alla fyra grupperna i Skaraborg, alltså Skövde, Tidaholm, Lidköping och Skara. Vi skall arbeta för en större utställning i samband med Världsbroderidagen den 30 juli. Kristina Blixt och jag kommer att hålla en liten workshop och sedan får vi se vad det utmynnar i.

  Alla medlemmar i Skaraborg har fått skriftlig inbjudan antingen via brev eller mail. Du som inte bor i Skaraborg är också välkommen om du tycker det låter roligt.

  Skicka gärna ett mail till mig så får du vägbeskrivning!
  Pian Bates mailadress:pianbates@gmail.com

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.