Vi är fortfarande i Östersund. Årsmötet är avslutat och vi har svirat om för middagen. Pia Sjöstrand kommer fortsätta i styrelsen, men avslutar sin tid som ordförande.

Nu har Pia ordet:

Efter fyra år av föreningens förtroende, lämnar jag, med varm hand, över ordförandeklubban till Kerstin Anderberg. Fyra år är inte så lång tid, egentligen, men stundvis har det varit intensivt och hela tiden mycket roligt.

Jag har haft förmånen att arbeta med en fantastisk styrelse – kunniga, engagerade och omsorgsfulla ledamöter. Det är precis på det sättet jag tycker en styrelse ska vara. Det är som en orkester, där var och en har sitt instrument och begåvning att bidra med, till helheten. Dirigenten håller visserligen i taktpinnen men är inte orkestermedlemmarna med på noterna så blir det inget njutbart stycke.

En orkester har som främsta uppgift att skapa något för de som lyssnar, något som kan tyckas om, engagera och utveckla samt också utmana och vara obekväm och pröva nya tankar och ide’er för att möta samtiden och framtiden. För att detta magiska ska ske, måste orkestern se till att värna om var och ens särart och styrka men också stötta och kompensera för de tillkortakommanden vi har som människor.

I styrelsen har vi värnat omsorgsfullt om varandra och skapat en samtalsmiljö med högt i tak så musikstycket ges rymd att ljuda. Under dessa fyra år har vi sett och följt en hel del initiativ, som ringar på vattnet, ute i landet, t ex Världsbroderidagen, broderikaféer, nya lokalgrupper, broderigrupper på Facebook, utställningar, intervjuer i olika medier om broderi och brodöser. Det sjuder om broderi inom och utanför vår förening, helt enkelt.

Jag är så tacksam för alla kontakter jag haft med er, engagerade medlemmar, runt om i landet, både telefonledes och via mejl. Ni har bollat idéer, haft synpunkter, bara velat berätta om er själva eller om ert arbete i lokalgrupperna. Dessa kontakter är ytterst värdefulla och är ett konkret bevis på en levande förening.

Varmt tack alla, för det stöd ni ger och gett mig och styrelsen.

Med detta önskar jag Kerstin, varmt lycka till med den roliga och ansvarsfulla uppgiften som ordförande i Broderiakademin.

Pia Sjöstrand

13 reaktioner till “Ordförande Pia Sjöstrand har ordet

 1. Tack Pia för allt fint du gjort för oss som personer och som förening, för det förtroende du ingett och den vänskap som fötts.

  Gilla

 2. Tack själv fina fina Pia – du (och alla andra i styrelsen) gjorde det väldigt lätt för mig att vara ny i styrelsen i fjol och jag kände mig hemma på en gång. Högt i tak, delaktighet och värme har genomsyrat allt. Styrelsejobb i BRAK är roligt ska ni veta!
  Ps. Välkommen Kerstin 🙂

  Gilla

 3. Tack Pia för ditt arbete och stort grattis Kerstin att du tar över som ordförande. Du är noggrann och har stor organisationsförmåga och dessutom är du mycket kunnig i broderi. Det skall bli roligt att samarbeta med dig.

  Vi hörs och ses så småningom!

  Pian Bates

  Gilla

 4. Pia!

  Din epok som ordförande i Broderiakademin har kännetecknats av utveckling och dynamik. Du kan ”pensionera” dig med gott samvete. Tack!

  Kerstin!

  Du behöver inte inte bryta dig sönder och samman eftersom vägen redan finns. Lycka till på färden!

  … önskar Gunilla Hildén

  Gilla

 5. Tack Pia!!!

  Tack hela styrelsen!

  Och inte minst – tack till hela Östersundsgruppen för fint genomfört och trevligt årsmöte med många kringarrangemang.

  Gilla

 6. Tack fina Pia för de här både roliga och arbetsfulla åren med dig och den övriga styrelsen. Du har varit en bra dirigent och nu får du sitta i ” orkesterdiket med din gamla orkester” .
  Välkommen Kerstin att ta över diregentpinnarna….
  Och ett hjärtligt tack till Ingrid och de övriga i Östersund för ett
  jättefint årsmöte, kram till er alla från
  Britt

  Gilla

 7. Tack Ingrid och alla medlemmar ur Östersundgruppen för ett mycket fint och väl genomfört Riksmöte.

  Tack för det förtroende som jag fått av årsmötet att axla posten som föreningens ordförande. Jag kommer att göra så gott jag kan för att driva föreningen vidare mot den framgång, som redan är påbörjad, och som syns i form av ett stigande medlemsantal.
  Räkna dock inte med att ni kommer att märka så mycket av mig detta år, verksamhetsplanen för 2013 är redan lagd, och styrelsen har ett stort arbete framför sig med genomförandet av jubileumsåret.
  Min hjärtefråga är däremot kommunikation. Den kan man arbeta med på olika sätt, och i de arbetet kommer ni att möta mig på olika sätt redan detta verksamhetsår.

  Broderihälsningar
  Kerstin Anderberg

  Gilla

 8. TUSEN, TUSEN TACK FÖR EN SYNNERLIGEN GIVANDE HELG I ÖSTERSUND!

  Fina arrangemang och många lärdomar om Jämtländsk kultur i form av hantverk, broderi, mat, härlig musik och synnerligen tillmötesgående människor (såväl i gruppen som på stan).
  Jag tror att jag flyttar!

  Hälsar Kerstin J

  Gilla

 9. Tack Pia Sjöstrand för allt du gjort tillsammans med din ”orkester” och lycka till Kerstin Anderberg!
  Å ett stort tack till Östersundsgruppen som gjorde att vi fick en toppenfin helg, med mycket Jämtländsk kultur, och museet Jamtli var ju fantastiskt! Dit vill jag åka igen på sommaren.

  Hälsningar Berit från Märsta

  Gilla

 10. Pia, du lämnar din post men du finns med oss!…Välkommen Kerstin!
  Hoppas att du ska trivas i styrelsen. Jag har alltid känt stor glädje då vi träffas, hoppas att du ska göra detsamma, det är ett fint gäng.

  Eva

  Gilla

 11. Tack för en fantastisk helg i Östersund synd bara att den går så fort allt var mycket intressant och välordnat. Kommer gärna tillbaka
  Nu skall vi ladda inför nästa årsmöte i Jönköping
  mvh Boël

  Gilla

 12. Stor eloge till Jönköpingsgruppen som tar på sig det ansvarfulla arbetet att arrangera nästa årsmöte! Det blir väl tredje gången för er? 2002 i Jönköping och 2007 i Nässjö.

  Elisabet

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.