Anna Karlssons vinnande bidrag

I Broderiakademins årliga broderitävling röstar närvarande på årsmötet fram dem som vinner första och andra pris, guldnålen respektive silvernålen. I år vann Anna Karlsson, från Dalarna där hon är kontaktperson för sin lokalgrupp.

Silvernålsvinnaren år 2012 är Jackie Eketorp från Sigtuna som broderat med silke på ull.

I år var temat ”mitt emellan” och vi fick in hela 65 bidrag! Tack till alla som skickat in fina bidrag till medlemstävlingen, det var en fröjd för ögat att långsamt vandra längs utställningsväggen och titta på alla olika uttryckssätt. Alla bidrag finns att beundra i galleriet.

Nästa år hålls årsmötet i Jönköping, känd för sin tändsticksfabrik. Temat för tävlingen är ”flamma”, något att börja fundera över. Fler detaljer kommer i tidningen innan jul.

Ett stort och varmt grattis till båda vinnarna!

Text: Hanna Andersson
Foto: Bengt Göran Aronsson

8 reaktioner till “Guldnålstävlingens vinnare 2012

 1. Grattis på er Guld och Silvernålsvinnare! Ja det fanns många fantastiska mittemellanbroderier svårt att välja!

  Hälsningar Berit Erixon

  Gilla

 2. Stort GRATTIS till vinnarna i Guldnålstävlingen! Vill också ge ett jättestort tack till alla er andra som deltog och visade upp era fina broderier. Dom var fantastiska! Jag blev så otroligt inspirerad av att se alla bidragen och har nu kommit hem från Östersund med ny motivation till att sätta mig och brodera! Ser fram emot nästa årsmöte 🙂 Tack för en underbar helg i Östersund!

  Gilla

 3. Stort grattis till Anna och Jackie för era fina tolkningar av temat. Det är fantastiskt roligt att se alla bilder och man skulle önska att alla fick en guldnål!

  Gilla

 4. Så fina broderier svårt att bestämma sig. Så blev det i alla fall en guld/silvernålsvinnare. GRATTIS

  STORT TACK TILL ÖSTERSUND för ett fint årsmöte
  Eva

  Gilla

 5. Hej på er!

  Tack för era gratulationer! Det känns väldigt roligt att ha vunnit en nål. Men det allra finaste i detta är allas entusiasm och glädje för broderiets otroliga uttrycksmöjligheter. Det är fantastiskt att dela detta intresse med så många andra. Ser fram mot att se alla bidrag på hemsidan!
  Hälsningar
  Jackie

  Gilla

 6. Grattis Anna. Du träffade mitt i prick med ditt broderi-inlägg.
  Så känner vi oss. Vi vill och måste så mycket.Vi i lokalgruppen Dalarna känner oss stolta för din vinst men vi känner ju alla till din kapacitet och din begåvning. Lycka till i fortsättningen.
  Inga-Britt.

  Gilla

 7. Grattis Anna och Jackie.
  Det var mycket härligt att se alla fina bidrag. Det brukar ju vara svårt att välja och det måste det varit i år också. Jag tycker att ni har lyckats mycket bra med tolkningen av temat. Själv hade jag ingen möjlighet att vara med på årsmötet i år vilket var en stor besvikelse för mig. Ibland blir man tvungen att välja bort det man helst ville göra. Nu ser jag fram mot nästa årsmöte.
  Så roligt att få veta att det startas nya lokalgrupper. Det betyder så mycket att få träffas och utbyta idéer och inspirera varandra. Himdås lokalgrupp, Gyllentrådarna, träffas i kväll, sista gången för i år. Så roligt det skall bli.
  Gunbritt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.