Som vanlig var mässan The Knitting & Stitching Show i London intressant och givande på alla sätt. I år firar många specialgrupper jubileum, The 62 Group fyller 50 år, The New Embroidery Group – 45 år, The Royal School of Needlework – 140 år, O 2 Textiles – 10 år m fl.

The 62 Group är alltid intressant att se och deras nya skrift ”Radical Threads” som getts ut i samband med jubileet är läsvärd. De hade som tema Package Tour – alla konstverk var tvungna att passa in en ”smart box” eftersom utställningen är på tur till Japan nästa vår.

Mr X – Jamie Chalmers – ny innekille i broderiets värld hade med några extrema broderier. Broderade bildelar – kolla bilderna – hål borrade i en bildörr och sedan broderade med band i korsstygnsteknik.


Vid lunchtid sätter sig som vanligt besökarna ner på golvet och äter sin medhavda lunch. I år var vi mycket globala – från vänster Teresa Omondi, Kenya, Gaia och Surjeet Husain från Indien, Dorothy Tucker, Mary Sleigh, England, Kristin Andersson och Pian Bates från Sverige. Mässan är en höjdpunkt för mig då jag kan träffa gamla bekanta och knyta nya kontakter.

Nästa år kommer det att arrangeras en resa med Anna Granberg som guide så passa på då. Anna var över i år för planering.

Förra året hade mässan 53 000 besökare – i år räknade man med flera betalare men jag har inte sett några siffror ännu. Ni som vill veta mera kolla twistedthread.com.

Text & bild: Pian Bates

2 reaktioner till “Rapport från The Knitting & Stitching Show

 1. Hej Pian

  Tack för att du delar med dej av resan! Hoppas att jag också kan åka ngn gång…Hoppas på Anna!
  Eva

  Gilla

 2. Tack Pian för en bra och inspirerande sammanfattning av mässan. jag har i flera år varit sugen på att åka och besöka The stitching & knitting show, nu är jag övertygad om att det är värt tiden och pengarna att ta sig dit
  hälsar Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.