Inspiration kan komma ur upplevelser, musik, utställningar, naturen och ja egentligen allt det som vi har omkring oss. Erkända konstnärers bilder är till exempel fantastiska inspirationskällor. Det blir ju inte några kopior vi broderar utan egna tolkningar.

En del nästan sprutar ur sig idéer medan andra fastnar helt, därför är det så härligt att tillhöra en lokalgrupp. Själv tillhör jag Tokbrodöserna i Södertälje. Hos oss får man alltid inspiration från de andra gruppmedlemmarna.

Vi tog oss an Vincent van Gogh vid en av våra träffar. Jag höll en liten kort presentation av honom och hans konst. Via nätet hade jag hittat bilder av hans verk och från biblioteket hade jag tagit ut både faktaböcker och barnböcker om hans liv.

Alla fick fritt välja ut varsitt motiv och utifrån det lät vi oss inspireras att brodera en egen van Gogh-bild! Broderierna skapades efter egen tolkning av konstnären.

Synnöves broderi och inspirerande konstverk…

Vi hoppas att andra grupper blir inspirerade att arbeta utifrån kända konstverk, van Gogh eller kanske någon annan…

Vilken konstnär skulle just du välja att arbeta med?

Text: Synnöve Andersson
Foto: Hanna Andersson

4 reaktioner till “Broderi inspirerat av Vincent van Gogh

  1. Det måste vara kul att brodera van Gogh för om man tittar närmare på många av hans målningar så är dom till stor del uppbyggda av en massa små streck eller ”krokar”.
    Lustigt, för just nu är jag i vårt ”sommarhus” i Nås, Dalarna. För bara några timmar sedan tittade jag igenom ett skåp där jag ställt en massa gamla böcker. En av dom är en bok från 1947 skriven av Carl Nordenfalk om van Gogh. Nu vill jag sätta igång och brodera en egen van Gogh i ATC-format 🙂

    Gilla

  2. Birgitta, ja det var en väldigt passande konstnär att broderiinspireras av faktiskt. Hoppas få se ditt ATC-kort om det blir något, eller kanske byta med dig?! Kul att du blev inspirerad!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.