Kanske årets största och mest spännande broderiutmaning är den inför jubileumsåret 2013. För oss som är medlemmar i Broderiakademin men ännu inte börjat brodera på det berättande broderiet är det hög tid att börja nu! Det är dags att ta fram skissbok, samla ihop sig (och sina trådar) och tänka till.

Som tidigare utannonserats ska det slutliga formatet på ditt broderi vara i den ungefärliga storleken av ett A3 format. Det betyder dubbelt så stort som ett A4 (det vill säga 29×42 centimeter). Hur du monterar väljer du själv, men tänk på att du står för frakt tur och returportot. Det kan vara några centimeter större eller mindre, vi litar på ditt omdömme.

Ditt broderi ska vara klart och skickat den sista februari nästa år! Vi har både i mars och i augusti skrivit på hemsidan om kommande workshops på temat berättande broderi, ordnade av oss som inspiration inför jubileumsbroderandet. Även i årets första medlemstidning var temat berättande broderi och med inbjudan till årsmötet kom informationen i brevlådan. Det är därför många som är klara eller just nu broderar för fullt, medan andra fortfarande klurar…

Ditt berättande broderi utgår från dig, och du bestämmer vad som är berättande för dig! Det kan vara självbiografiskt, påhittat, spännande eller vardaglikt. Fritt broderi öppnar upp möjligheter!

När du skickar in ditt verk ska namn, adress och telefonnummer samt eventuell e-post tydligt anges i separat brev. Bifoga också en kort beskrivning av er berättelse, max 100 ord. Vi behöver även ha ett påskrivet bildintyg för att kunna inkludera ditt verk i kommande trycksak, men har du skickat in ett bildintyg tidigare behöver du inte göra det igen.

Ditt färdiga broderier vill vi ha senast den 28 februari 2013. Det skickas till Renée Rudebrant (Broderiakademin), Fågelsångsvägen 49, 76163 Norrtälje. OBS: Skicka även med anmälningsblanketten samt mejla din beskrivande text till redaktionen. Mer om det här.

Vid frågor kontakta oss i styrelsen eller Renée direkt renee@broderiakademin.nu

Hur tänker du kring berättande broderi? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet nedan.

Lycka till!

Text och foto: Hanna Andersson

10 reaktioner till “Broderiutmaning: Din broderade berättelse

 1. Förlåt en kanske dum fråga men jag går fortfarande och väntar på filmen från kurstillfället i Staffanstorp och undrar om det har kommit här på hemsidan utan att jag har kunnat hitta det.

  Gilla

 2. Jubileumsgruppen arbetar med denna fråga och har tagit kontakt med ett antal tänkta utställningsställen. Vi kommer meddela var och när, när det är klart.

  Renée Rudebrant

  Gilla

 3. För att få lite inspiration till jubileumsårets tema berättande broderi vill jag rekomendera romanen ”Sommaren utan män” av Siri Hustvedt. I boken dyker fritt, berättande broderi upp på flera ställen och på oväntat sätt.

  Gilla

 4. Berättande broderi till jubileumsfirande!
  Låter roligt och tidningen var inspirerande!

  Lite oklar information på sidan 17 i förra tidningen och jag hittar inget här på hemsidan …
  Så… Mjuk montering , följt av ett frågetecken? Här står det valfri
  Frankerat svarskuvert antar jag ska vara med, men det står inte?
  Ska den skrivna berättelsen hålla ett visst format, stil osv för enhetlighetens skull? eller ska det mailas för redigering av er?
  Samma fråga igen…Var kommer utställningen vara och när?
  Kommer texten att ställas ut tillsammans med broderiet?
  Många frågor …
  Hälsningar
  Lottie

  Gilla

 5. Idag har jag varit på posten, Bussgods och tobakshandel för att hämta alla era bidrag till jubileumsutställningen. Ser fram emot att öppna alla paket.

  Gilla

 6. Vi i jubileumsgruppen också, men vi har inte möjlighet att ses för att öppna & fotografera alla verk förrän om två veckor, så du och vi får ge oss till tåls tills dess…

  Rapport kommer så fort vi har nåt att berätta!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.