Den som vunnit guldnålen får den fina äran att brodera en ny liten nåldyna att sätta nästa guldnål i. Den tilldelas sedan årets vinnare vid årsmötet, om vinnaren är närvarande förstås. Samma sak gäller för silvernålsvinnaren. Dessa små nåldynor är små konstverk väl värda att titta lite närmare på och uppmärksamma. Förra året skrev jag om nåldynorna i medlemstidningen.

I år har guldnålsdynan broderats av Kerstin Hanstorp som tagit sig tid att fotografera sitt broderi innan hon sydde ihop det (nedan). Nåldynan, precis som hennes broderi på temat fängslande är inspirerat av Gullivers Resor.


Innan nåldynan syddes ihop såg broderiet ut så här. Broderi och foto: Kerstin Hanstorp

Åh vad de små lilleputtarna kämpar för att dra hem den tunga guldnålen! Så här ser den färdiga nåldynan ut:

I år var tyvärr ingen av vinnarna närvarande vid årsmötet, så det blev ingen prisutdelning. Men vi har fått in en bild av guldnålsvinnaren 2012, Anna Karlsson. Här står hon tillsammans med guldnål, nåldyna och det vinnande bidraget:

Anna Karlsson. Foto: Anna Granberg

Silvernålen 2011 vann Lillemor Johansson, och hennes nåldyna, i form av en fingerborg i silver, skimrar lika vackert som hennes vinnande broderi (bild högst upp).

När vi efterlyste vackra och välanvända nåldynor och nålbrev tidigare fick vi in en hel del bidrag. Du kan se dem alla här.

Text: Hanna Andersson

2 reaktioner till “En nåldyna värdig en guldnål

  1. Ett mycket roligt nytänkande inom nåldynefacket! Inspirerar säker många. En riktig knorr är det att den har samma tema som renderade tillverkaren en guldnål. Undrar om den är broderad med vinnarnålen. Det ser nästan så ut!
    Dessutom är broderiet på nåldynan berättande, alltså helt i fas med BRAK inför jubileumsåret. Många flugor på smällen blev det!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.