Den flitiga lokalgruppen på Gotland håller för fullt på att brodera bidrag till Umeås Kulturlöpare inför Kulturhuvudstadsåret 2014. De har valt ett gemensamt tema, och det föll sig naturligt att det blev får; tackor, baggar och lamm. Fast på gotländska kallas vuxna djur för lamm och ungarna för lammungar förstås.

En av de bästa sakerna med att vara med i en lokalgrupp är att se hur ett tema kan varieras i all oändlighet. Alla i gruppen har samma tema eller ord i huvudet men resultatet visar att kreativiten har många uttryck.

Får jag lov att bjuda på ett smakprov på textilens mångfald.

Minns ni: Farfar, får får får?
– Nej, får får inte får, får får lamm!

Slöjdföreningen som ordnat broderiutmaningen har som mål att få ihop 4000 små broderade bitar! Under sommaren 2014 ställs löparen ut i Umeå, och skänks sedan till Umeå kommun.

Hoppas du också blir inspirerad att brodera ett bidrag till Umeås Kulturlöpare, eller en helt egen löpare med ditt eget tema!

Text: Hanna Andersson
Foto: Britt Dahné

2 reaktioner till “Kulturlöparen: Gotländska får far norr ut

  1. Vilka otroligt fina får/lamm broderier! Jag ser fram emot att få se fler och det skulle vara såååå roligt att få se hela löparen när den är färdig också. Blir alltid så inspirerad när jag ser hur olika man kan brodera samma uppgift. Vad som fascinerar mig mest är hur många olika effekter man kan åstadkomma med bara små enkla, raka stygn i olika längd och riktning.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.