Det finns en alldeles nystartad lokalgrupp i Göteborg, lokalgruppen i Västra Frölunda! Gruppen kallar sig Textila Äventyr och Ewa-Christine Stenport delar med sig av en intressant berättelse om hur de arbetat fram sin lokalgrupp.

Under halva 2012 har jag, Ewa-Christine Stenport, tillsammans med Eva Hillberg, Gunnel Svensson och Barbro Herloff ingått i en förtrupp för att undersöka förutsättningar till att starta upp en lokalgrupp i Västra Frölunda. Jag har varit tillförordnad kontaktperson under förberedelsetiden och lämnade vid årsskiftet över jobbet till några andra.

Under augusti och september så var vi en grupp som beslöt oss att se om det var möjligt att starta upp här i Västra Frölunda. Detta var fullt genomförbart och i oktober hade förgruppen sitt sista möte. Därefter fortsatte etableringsarbetet.

I december så valde vi tre kontaktpersoner som delar på arbetet, för att det skall bli ett dynamikt och bra samarbete och samverkan för hela gruppen. Vi är i dagsläget 16 personer i lokalgruppen i Västra Frölunda. På decembermötet antog vi våra kontaktombud med ett gemensamt val.

Lokalgrupp Västra Frölunda har sitt säte i Västra Frölunda Kulturhus med namnet Textila Äventyr. Våra tre kontaktpersoner (ansiktet utåt) är Kerstin Larsson, Anita Rådberg och Lena Lomander.

Vi träffas varje måndag mellan klockan 10.00 – 13.00 på Frölunda Kulturhus dit intresserade kan komma eller ringa till någon av ovanstående kontaktpersoner.

Broderiakademins lokalgrupper är öppna för alla medlemmar. Information om varje lokalgrupp med respektive kontaktinformation finns i menyn under medlemskap.

Text: Ewa-Christine Stenport
Foto: Hanna Andersson

9 reaktioner till “Ny lokalgrupp i Göteborg

 1. Ingrid, vi är så glada att DU finns och att det har blivit ett så bra samarbete. En fantastisk samarbetspartner som vi är rädda om.
  Eva, tack för din omtanke att ge oss lycka till på vägen
  och Märsta, vi ser fram emot många besök från Er och andra avdelningar i landet.
  Vi kommer att arbeta aktivt för att skapa skratt, glädje, och utveckling i våra Textila Äventyr!

  Gilla

 2. Grattis Textila Äventyr och lycka till!

  Här i Skaraborg skall vi den 9 feb starta upp Brak Skaraborg så att våra fyra lokalgrupper här, Dimbo, Skövde, Lidköping och Skara gemensamt kan jobba fram en lite större utställning till Världsbroderidagen 31 juli.

  Om någon som inte har fått inbjudan vill vara med maila mig på pianbates@gmail.com

  Gilla

 3. Stort grattis till er nya lokalgrupp. Jag har haft förmånen, under min tid som ordförande, att få vara bollplank i ert planerande! Stort lycka till!

  Gilla

 4. ETT STORT GRATTIS,TILL ER ALLA!

  Ni har gjort och lagt ner ett enormt arbete,för att iscensätta detta.
  Jag tackar och bugar till mina lustbrodöser,att ni en gång gav mig tillträde till detta spännande
  Äventyr och framtiden……….

  Kramar TILL ER ALLA,!

  Marianne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.