Kringla broderad av Margot Holmer

Hej Brodöser!
Den 18 januari träffades vi i styrelsen i Södertälje för årets första styrelsemöte. Det var Kerstin Anderbergs första möte som ordförande i Broderiakademin och vi välkomnar henne varmt. Medlemsantalet fortsätter växa, och vi är dagsdato 1060 brodöser starka!

Styrelsemöte 18 januari 2013

Vi diskuterad temat för kommande nummer av tidningen. Redaktionen tar gärna emot tips! Vi tittade även på den fina statistik som Hanna tagit fram om besöken på hemsidan.

Föreningen har fått två nya lokalgrupper, Västra Frölunda i Göteborg och en i Helsingborg. Vi önskar er lycka till med broderandet!

Ekonomin är fortfarande god även om en del pengar gått till de av Broderiakademin sponsrade workshops om Berättande broderi, som hållits runt om i landet som ett startskott inför jubileet.

20-årsjubileumet planeras

Planering inför jubileet framskrider så sakteliga. Som ni alla vet så kommer jubileumsutställningen visas i Eskilstuna från 6 juni till och med 25 augusti i år. Styrelsen kommer att vara representerad vid vernissaget. Det vore förstås trevligt att träffa er där! Vi hoppas även att du har gjort ett berättande broderi och skickat in det.

Vi ser fram emot att se alla era fantastiska broderier!

Styrelsen på besök hos Tokbrodöserna
Styrelsen på besök hos Tokbrodöserna

Årsmöte i Jönköping

Information och planeringarna inför årsmötet i Jönköping presenterades också. Temat på årets guldnålstävling är Flamma och storleken valfri men max 20×25 centimeter. Vi hoppas få in många broderier! Och att ni planerar in ett besök i Jönköping i oktober!

Lördagen tillbringade vi tillsammans med Tokbrodöserna. Vi var i deras lokaler och broderade kringlor eftersom Södertälje även kallas Kringelstaden. Vi hann även se utställningen Långsamhetens lov med nål och tråd i Södertälje konsthall, där Tokbrodöserna också var representerade. Mycket trevligt att träffa dessa damer.

Några Södertäljekringlor

Detta är ett sammandrag av vårt möte. Kontakta gärna styrelsen om du har förslag eller frågor till oss.

Håll nålen glödande!

Styrelsen genom Eva Albrektsson, sekreterare
Foto: Hanna Andersson

** Tidigare sammanfattningar av våra styrelsemöten hittar du här. Alla nyheter som rör Broderiakademins styrelsearbete (som årsmöte, guldnålstävling, jubileum, styrelsemöten etc) listas i kronologisk ordning i kategorin Våra Nyheter som nås från alla sidor via menyn Föreningen –> Våra nyheter.

Den som vill kan prenumerera på alla nya inlägg som publiceras på hemsidan! Anmäl dig här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.