Workshop i februari 2013
I början av februari bildades en ny lokalgrupp av Broderiakademin i Skaraborg – Brak Skaraborg! Vi består av deltagare från alla fyra lokalgrupperna inom Skaraborgs gamla län. Det vill säga från Skövde, Tidaholm, Lidköping och Skara. Dessa grupper arbetar fortfarande självständigt, medan vi i gruppen Skaraborg skall jobba för en stor utställning som vi skall ha – först på Världsbroderidagen i sommar och sedan skall den turnera runt på olika ställen.

Håll masken

Utställningen kommer att heta Håll masken. Vi ska brodera masker av alla de slag. Bilder kommer lite senare när vi har något att visa. Vid första träffen tillverkade vi själva masken, som vi sedan ska brodera på och dekorera med all sort roliga saker.

Vi hoppas på stor uppslutning! Alla medlemmar som är intresserade att vara med är varmt välkomna. Alla betalande medlemmar i de fyra grupperna har fått epost med inbjudan. Kunde du inte komma på första träffen – tag chansen till nästa gång.

Nästa träff blir i Skövde den 9 mars. Efter det ses vi 20 april. Det kommer naturligtvis att bli fler träffar.

Välkomna att vara med i ett roligt och givande projekt!

Fritt broderi på biblioteket

Dessutom har jag hållit en liten workshop i Kållered utanför Göteborg! Onsdagen den 20 februari träffades 15 kvinnor på biblioteket och broderade fritt. Många var nybörjare men alla klarade att brodera ett armband någon gjorde till och med två.

Broderade armband

Det här var en hel ny samling brodöser som biblioteket hade samlat ihop. Samtidigt visas en liten utställning av broderier där. Det är roligt när andra tar initiativet till att bilda broderigrupper. Flera av de här kvinnorna kommer med säkerhet att bli medlemmar.

Text och foto: Pian Bates
Kontakta Pian för mer information (pianbates [AT] gmail.com).

Kontaktinformation till alla Broderiakademins lokalgrupper finns i menyn under Medlemskap –> Alla lokalgrupper.

3 reaktioner till “Ny lokalgrupp i Skaraborg

  1. Härligt att läsa att ni börjat planera för Världsbroderidagen 30 juli. Hoppas fler lokalgrupper också har planer för denna viktiga dag då vi kan sprida kunskaper om broderi som ett sätt att arbeta för en bättre värld.
    Vilket intressant ämne ”masker”. Vi är säkert många som vill komma till BRAK Skaraborg och ta del av alla de spännande broderier som detta ämne signalerar.Skulle ni inte kunna visa och berätta hur ni gjort grundmasken, kanske i vår tidning?

    Kerstin Nettelblad i Skåne SY-d

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.