ATC
Broderiintresset har ökat explosionsartat efter utställningen Långsamhetens lov på Konsthallen i Södertälje, vilket förstås är jättekul! Broderiakademins lokalgrupp Tokbrodöserna medverkade i utställningen, vilket resulterade i att gruppen fick in många förfrågningar om medlemskap i vår redan stora grupp. Ja, vi fick in så många nya intressenter att vi bjöd in alla till en välkomst- och informationsträff under februari.

Flera nyfikna kvinnor kom till denna första träff för att få veta mer… Jag (Pia Sjöstrand) hade, tillsammans med Hanna och Margot, förberett fika och en presentation om Broderiakademin. Vi berättade också förutsättningarna för att delta i en lokalgrupp, som ju är öppen för alla som är eller blir medlem i Broderiakademin.

atc_varen2013

Därefter broderade vi ett ATC-kort på temat Mot våren. Nästan alla blev klara med sin lilla bild (ett kort på 64×89 mm) och de blev så fina!

Sex av deltagarna ville gärna vara med och starta en helt ny lokalgrupp i Södertälje!

Vi startar alltså Södertäljes andra lokalgrupp i vår! Vi kommer att träffas den 3:e tisdagen varje månad, förutom under sommaruppehållet, med Pia Sjöstrand som kontaktperson Kristina ur vävgruppen Gyllene tråden erbjöd att vi kan ses i deras lokal på St Ragnhildsgatan centralt inne i stan. Vi kommer prova på olika teman vid träffarna. Nästa gång, den 19/3 18.00-21.00, ska vi ge oss på yllebroderi.

Planeringen kring vad vi ska fylla våra träffar med gör vi tillsammans. Likaså delar vi på fikafixandet. Nästa gång är det Anne som ordnar något att tugga på till kaffet/teet.

Att delta i träffarna är självklart frivilligt och kostnadsfritt (förutom en eventuell kaffekassa), ingen närvarokontroll kommer göras. Enda kravet är som sagt att alla deltagare är medlem i Broderiakademin.

Återigen varmt tack till er som kom och välkomna den 19/3 alla – ”gamla” och nya!

Text: Pia Sjöstrand, pia [AT] broderiakademin.nu

4 reaktioner till “En ny lokalgrupp i Södertälje

  1. Jaaaa, så inspirerande det var, jätteroligt jag gläder mig till den 19/3 bara 14 dagar kvar till dess!!!

    Gilla

  2. Lycka till!

    Kul att ni ynglar av er och blir fler grupper, förstår att fler blev sugna att vara med efter den fina utställningen!

    Hälsar Berit Vilda Trådar Märsta

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.