Inför ett jubileum - öppna paket
Det är 20-årsjubileum i Broderiakademin i år och alla medlemmar har bjudits in att vara med i en stor broderiutställning.

I helgen var det äntligen dags att packa upp alla inskickade jubileumsbroderierna hemma hos Renée Rudebrant i Norrtälje.Många av medlemmarna kände sig inspirerade att brodera på temat ”berättande broderi”.


Renée packar upp
Bara uppackningsprocessen tog fem timmar. Renée, som i flera veckor hämtat paket på Posten, var ansvarig för att öppna, packade upp, veckla ut och stryka bort eventuella veck inför fotografering dagen efter.

Inför ett jubileum - dokumentation
Pia Sjöstrand fanns på plats vid datorn för att dokumentera namn, storlek, eventuellt betalt porto samt verkets storlek. Alla medskickade blanketter numrerades och sattes in i en pärm. Här gällde det att hålla ordning från början!

Inför ett jubileum - numrera och stryka

Alla verk fick en siffra fastsatt på baksidan som korresponderade med registret som Pia fyllde i vartefter. Vi har fått in hela 91 broderade berättelser till kommande jubileumsutställning – nästan 10 procent av Broderiakademins medlemmar kommer alltså att delta på utställningen som invigs6 juni i Eskilstuna.

Inför ett jubileum - kaos bland förpackningarna

Efter att alla verk packats upp och numrerats tog vi en välbehövlig paus med god middag och vin. Hela lördagen ägnade vi åt fotografering av verken, men mer om det en annan gång.

Tusen tack till alla er som skickat in era fantastiska broderier till oss! Tack för inspiration, förtroende och spännande berättelser. Tack till er som mejlat in era berättelser till redaktionen.

Hoppas vi alla kan ses på vernissaget i Eskilstuna i sommar.

Text: Hanna Andersson
Foto: Madelene Edlund

21 reaktioner till “Jubileumsbroderierna packas upp

 1. Oh så spännande, kan knappt vänta till den 6 juni.
  Skall bli oerhört skoj att få se alla bidragen.
  Tack René, Madde, Pia och Hanna för allt arbete
  ni hit intills lagt ner.
  Kram

  Gilla

 2. Ni ska bara veta så mycket fantastiskt som kommer att kunna ses och upplevas på utställningen i sommar 😉 (måste få retas lite, bara för att jag kan)

  Gilla

 3. Ser verkligen fram mot både utställningen och boken.
  Tack för att ni lägger ner så mycket tid på våra broderier.

  Gilla

 4. Så spännande! Vilket otroligt arbeta ni har gjort och gör,, sänder er ett fång vårblomster på detta sättet. Det är klart att jag kommer till Eskilstuna den 6 juni.

  Gilla

 5. Jätteroligt att ni berättade om helgens arbete med våra broderier! Intressant att veta hur många som nappat på idén! Håller med föregående ”talare” om att ni ska ha all ”cred” för ert omfattande arbete! Mvh Agneta

  Gilla

 6. Tack snälla ni, ja, det är mycket jobb men ack så roligt. Det var 91 medlemmar som skickat in de allra finaste bilder med skiftande berättelser. Alldeles underbart…

  Gilla

 7. Hej.Ett stort tack till er alla tjejer som har gjort ett fantastiskt jobb i helgen. Det känns spännande och pirrigt att få vara med i det här. Jag ser fram emot att få se utställningen och seare boken. Hälsningar Yvonne.

  Gilla

 8. Vilket jobb ni har gjort och vilken glädje det kommer att bli för oss att få ta del av alla dessa arbeten. Jättespännande. Måste skriva in Eskilstuna 6 juni i almenackan.

  Gilla

 9. Tack ni fantastiska kvinnor som har gjort detta jobb. Väntar med spänning till juni och få se alla broderier.

  Gilla

 10. Hej
  Har gått och funderat på om mitt broderi kommit fram och om alla som skickat in kommer med på utställningen i Eskilstuna. Hoppas det! Det låter så när jag som hastigast läser kommentarer kring öppnandet. Så kul det ska bli att komma till Eskilstuna 6 juni och ta del av alla berättelser.
  Vi kommer ett gäng från Nyköping!
  Många vintriga soliga hälsningar
  Hild Lorentzi

  Gilla

 11. Hej hej, alla som skickat in kommer med på utställningen, självklart! Hela 92 brodöser, broderier och berättelser kommer att finnas i Esklistuna i sommar. Må gott, mvh Madde

  Gilla

 12. Otroligt att vi var så många om ville brodera sin historia.Underbart Själv gick jag igenom en djup och läkande process. Det har varit så roligt med detta broderi under de kalla månaderna. Tack för idén.
  Dessutom såg jag en en skymt av mitt arbete… Härligt det har kommit fram.

  Ses i Eskilstuna.

  Lena Djurström

  Gilla

 13. Hej!
  Kul att så många flitiga och engagerade brodöser nappade på göra så omfattande arbeten! Det ska bli spännande att ta del av alla historier under sommaren. Jag ska nog boka en biljett til vernissaget! hälsar Inga-Lill

  Gilla

 14. Hej

  Det ända som kan hindra mig från att vara med i Eskilstuna på vernisagen är ett litet barnbarn på väg i samma veva.
  Kram och tack än en gång till er som jobbar med utställningen.
  Kerstin A

  Gilla

 15. Åker självklart till Eskilstuna min födelse- och uppväxtstad när det är vernissage. Ska bli så spännande!

  Gilla

 16. Det skall bli roligt att se berättande broderierna i original! Tänker ta en tur till Eskilstuna.
  Ser fram emot att se mina vänners verk från Textila Äventyr! Tack Er alla som jobbat med att färdigställa utställningen!
  Broderihälsningar
  Marianne Hamlet

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.