Broderade berättelser - tre detaljer
I sommar fyller Broderiakademin stora delar av Eskilstuna Stadsmuseum med fria broderier. Den 6 juni är ni alla välkomna på vernissage!

Utställningen kommer att bestå av nya, fria broderier av medlemmar från hela Sverige. Alla bidrag som skickats in kommer självklart att visas. Broderiakademin är till för alla som gillar att brodera.

Eskilstuna stadsmuseum april 2013Eskilstuna stadsmuseum

 Vi har packat upp och fotograferat broderierna och i veckan skickas affischen till tryckeriet. Men ännu återstår lite planering.

Renée Rudebrant och Malin Cederblad

I förra veckan var jubileumsansvarige Renée Rudebrant, i sällskap av Pia Sjöstrand, i Eskilstuna på planeringsmöte och träffade curator Malin Cederblad.

Eskilstuna stadsmuseum

Stadsmuseets grund byggdes i början av 1800-talet och ligger centralt på Faktoriholmarna i Eskilstuna. Den 4 maj inviger brodösen Karin Holmberg utställningen Textil på distans, som består av uppgifter från distansutbildningarna Textil formgivning och Textilt Återbruk, kurser som pågått under läsåret 12/13 på Eskilstuna folkhögskola. Utställningen pågår till 26 maj.

Broderiakademins jubileumsutställning, som föregåtts av inspirerande workshops runt om i landet, går under namnet Broderade berättelser. Vi i styrelsen hoppas att så många konst- och textilintresserade som möjligt ska hinna se den under sommaren. Den är är öppen från 6 juni till 25 augusti!

Fri entré!  Välkommen!

Vyer från Eskilstuna

Och när ni ändå är i Eskilstuna kan vi passa på att tipsa om att det är en otroligt mysig stad, med många gamla hus och smala gränder.

Varför inte samla ihop ett gäng och åka tillsammans? Ta med nål och tråd och ta en fika vid vattnet om solen skiner.

Text: Hanna Andersson
Foto: Pia Sjöstrand

4 reaktioner till “Broderade berättelser – snart på Eskilstuna Stadsmuseum

  1. Det ska bli så spännande att se alla berättande broderier. Vilket enormt jobb ni har lagt ner på detta, Renée, Pia, Madde och Hanna! (Hoppas jag inte har missat någon.)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.