Jubileumsårsmöteshelg och broderihelg

I år hålls Broderiakademins årsmöte i Jönköping, och eftersom det är 20-årsjubiluem kan vi väl kalla mötet för ”jubileumsårsmöte”… Varje år är det en lokalgrupp som tar på sig det stora men spännande arbetet att arrangera mötet. Bland arbetsuppgifterna ingår att hitta en lokal där alla ryms och där det finns möjlighet att visa Guldnålsbroderierna.

I år har lokalgruppen i Jönköping fixat detta genom att boka lokaler på Jönköpings hotell och konferens, där tillresta både kan bo, äta, mötas och ta sig ett dopp – glöm inte baddräkten. Annat som är bra att packa ner är broderiväskan, namnskylten och eventuella ATC-kort att byta bort. Samt cash för spontana inköp, de händer ju så lätt…

Ingalill Jigborg från lokalgruppen i Jönköping säger;

– I vår lokalgrupp är vi cirka 45 medlemmar och vi passar på att visa upp ett nytt gemensamhetsarbete som heter ”Rörelse” som ska premiärvisas under mötesdagarna. Även vårt projekt ”Färg” kommer att visas i samband med årsmötet.

– Varje år är det viktigt att rikskonferensen ligger bra till vad gäller kommunikationer och i år var det viktigare än någonsin, så att så många medlemmar som möjligt har möjlighet att närvara. Då det är ett frivilligt uppdrag bland våra lokalgrupper att anordna rikskonferensen blev vi i styrelsen otroligt glada då Jönköping meddelade sitt intresse, säger Kerstin Anderberg, Täcklebo Broderiakademis ordförande.

Jeanette Rosén, Jönköping Convention Bureau, tillägger:

– Tack vare ett starkt lokalt engagemang kommer jubileumsårsmötet i Jönköping att synas över hela vår stad. Det är alltid spännande med möten som även lokalbefolkningen får ta del av. Denna gång i form av workshops och utställningar på ett antal platser runt om i Jönköping.

Jubileumsårsmötet invigs den 12 oktober av Landshövding Mino Akhtarzand och avslutas den 13 oktober.

Vägbeskrivning

Med bil på E4 norrifrån kör av vid avfart 97. Håll vänster på uppfarten och kör mot A6 och A6-golfbana. Med bil E4 söderifrån kör av avfart 96 och följ skyltar mot A6 Center och golfbanan. Konferenscentret ligger på vägen mot golfbanan.

Du som kommer med tåg eller buss tar rulltrappan från resecentrum upp mot gångvägen till Storgatan, Juneporten, och tar buss nummer 26 till Citygross. På helgen går bussen var 20:e minut. Ta med kontanter!

Broderier runt om i Jönköping

På Konferenshotellet visas i samband med årsmötet broderier. På Stadsbiblioteket, Dag Hammarskölds plats 1, visas också broderier mellan 7-20 oktober. Biblioteket har öppet fredag 9-19:00 och lördag-söndag 11-15:00.

Hos Konsthantverkarna KOIJ, Smedjegatan, visas också broderier! Öppet på lördagen 10-16:00.

Varmt välkommen! Hoppas vi ses!?

Foto: Hanna Andersson

3 reaktioner till “Dags för Broderiakademins jubileumsårsmöte

  1. Jaa!!!!!!!!!! underbart att vi redan är där. Längtar redan till nästa år. Alltid lika fantastiskt att träffa medlemmarna och skapa nya kontakter.

    Vi ses på lördag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.