Tantbordet i Jönköping
Artist trading cards på temat ”tant” på årsmötet i Jönköping. Foto: Hanna Andersson

ATC-tanterna ska ut på turné! Vilken rolig aktivitet som försiggår i Broderiakademin!

Maud Jonsson i Valla skriver: ”Jag har några tanter som åkt runt i Sverige tidigare. Men nu ska de vidare ut i världen och då hängde två av Sivans bekanta på. De här redan anslutit sig till det övriga resesällskapet.”

Maud har, förutom att ha broderat två charmiga tanter, också skrivit ner lite av deras berättelse. Den delar vi med oss av här:

Tant Vivan

När Sivans gamla barndomskompis Vivan fick höra talas om denna utlandsresa som ”tantgänget” ska företa sig, skickade hon ett kort på sig själv från Franska Rivieran, där hon för tillfället befanns sig. Adresserat till Sivan och med en innerlig önskan om att få hänga med.

Det var visserligen några år sedan de senast sågs, hon är ju så mycket ute i svängen, Vivan. Men de har dock vuxit upp tillsammans och har hela sin barn- och tidiga ungdomstid gemensamt.

Vivan har varit på ett antal platser på vår jord, oftast själv, i sökande efter en rik karl. Nu känner hon dock för att återuppta bekantskapen med sitt tidiga liv. Dessutom längtar hon efter sällskap. Karlarna har ej stannat länge i sin relation med Vivan. Det är jobbigt att alltid vara på jakt. Lite trevligt småprat om ditt och datt skulle sitta fint nu känner hon, något hon hoppas få ta del av under denna resa.

Vivian-divan broderat ATC
Vivian-divan

Tant Dorty

Dorty fick också vetskap om resan som skall gå av stapeln. Hon har lärt känna Sivan på senare år… De möttes första gången på en läsecirkel där man läste grekisk arkitektur. Något som Dorty varit intresserad av hela sitt liv. Hon gifte sig i unga år med just en grek, vid namn Stavros. Han försvann för länge sedan ut ur hennes liv Vart är ännu oklart.

Hon är något försiktigare i sin personlighet än Vivan-divan. Men inför detta äventyr tog hon ändå mod till sig och färgade sitt hår i en, som hon trodde, djupt kastanjeröd nyans, för övrigt hennes egen hårfärg i unga år.

Färgen tog dock ej så bra på hennes numera gråa hår. Hon hade helt enkelt inte tid att göra det efter rekommendationen i förpackningen, eftersom hon tvättade sin resegarderob samtidigt. Här måste packas i flygande fläng. Hon struntar helt enkelt i hårfärgen! Jag duger ändå! Det är hennes motto. Tiden är knapp om hon skall hinna med.

Nu gäller det bara att få packningen färdigstruken…

Dorty
Dorty

Broderi, foto och berättelser: Maud Jonsson

Nu väntar vi med spänning på att höra om deras fortsatta äventyr på broderiutställningar runt om i världen! Senast vi hörde av de andra i gänget var på besök hemma hos Elin

** Tidigare inlägg om tanterna här.

7 reaktioner till “Broderi med humor: Packad och klar med Vivan-divan

 1. Underbara nya livsberättelser. Tror att Vivan och Dorty kommer att liva upp resegänget! Det var roligt att ha dem på besök hemma hos mig i somras. Många hälsningar från Elin Wägner

  Gilla

 2. På årsmötet i Jönköping fick vi information om projektet ”Säg det med ettroderi” ett samarbete mellan Bosniskhercegovinska kvinnoförbundet i Sverige, Region Halland och Täcklebo Broderiakademin.
  På tisdag 3 december kommer medlemmar i Skåne Sy-d att börja samverka med kvinnoföreningen i Malmö.
  Hoppas att det är okej med alla som broderat tanter, att dessa nu får bli ambassadriser för alla oss som tror på, att ”med stygn kan man förbättra världen”.
  När handen arbetar går munnen igång som en av våra medlemmar så klokt uttryckte sig.Ett språk är nödvändigt i alla situationer och visst vill vi väl hjälpa till?
  Integreringsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och tanterna kan vara en väldigt fin brygga att få igång broderisamverkan.
  Hör gärna av er med synpunkter och naturligtvis är fler tantkort välkomna.
  Kerstin Nettelblad Vitlingvägen 12 23192 Trelleborg.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.