Fritt broderi av Tokbrodöserna

Luciatåget är ett av många broderier som visas på Södertälje Stadshus (före detta Estrad) nu i december. Det är ett gemensamhetsbroderi, sytt av Tokbrodöserna, en av Broderiakademins lokalgrupper i Södertälje.

Fritt broderi av Tokbrodöserna

Förutsättningarna för temat ”Luciatåget” var att alla fick en grön tygbit och vitt garn. Alla startade på sin egen tygbit och sydde 5 minuter, därefter skickades tygbiten till brodösen till vänster som sydde 5 minuter, som sedan skickade det vidare till brodösen till vänster och så vidare, tills alla sytt på allas lucior!

Fritt broderi av Tokbrodöserna

Denna vecka hade vi julavslutning för gruppen, åt pepparkakor och drack glögg – och gjorde samma sorts rund-broderi som förra året, men med tema ”tomte”. En rolig tradition som gör broderandet lite stressigare än vanligt, men också ger överraskande och rätt lustiga resultat.

Fritt broderi av Tokbrodöserna

Tokbrodöserna ställer ut broderier i Stadshusets foajé 6 december 2013 till 17 januari 2014. Utställningen invigs 17:00-19:00 idag, fredagen den 6 december – du är varmt välkommen om du är i närheten! Tokbrodöserna är på plats under fredagskvällen för guidade turer eller en pratstund. Stadshuset ligger tre minuter från tågstationen Södertälje centrum.

Text och foto: Hanna Andersson

Tidigare inlägg från Södertälje

3 reaktioner till “Tokbrodösernas broderade luciatåg i Stadshuset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.