redaktionen
Broderiakademins redaktion består av, från vänster till höger, Madde, Hanna & Anja.

Tidningsredaktionen träffas ungefär 3-4 gånger per år och nu sist, vid årsmöteshelgen i Jönköping, så passade vi på att bli fotograferade. Vi tänkte att det kunde vara ett sätt för er att lära känna oss lite, så här kommer en kort presentation av oss som jobbar med tidningen och hemsidan:

Anja Lund beskriver sig som en stillsam person som helst uttrycker sig i text. Driven av nyfikenhet och en passion för textila material har hon utbildat sig till doktor i textil materialteknik, och även hamnat i redaktionen för BRAK-tidningen. Det bästa som finns enligt Anja är att lära sig mer, till exempel genom att läsa på inför en artikel om någon historisk textil teknik eller genom att be en konstnär med textilen som uttrycksmedel berätta om sin arbetsprocess. Anja är trebarnsmor och med i lokalgruppen Gyllene Trådarna i Hindås.

Hanna Andersson har varit med längst i redaktionen, hela 4 år, det vill säga lika länge som hon varit med i Broderiakademins styrelse. Hanna har tidigare jobbat som datalärare, webbdesigner, projektledare och redaktör. Hon är journalist och jobbar just nu som skribent på en tidning om entreprenörskap. Även privat gillar Hanna att skriva, fotografera och skapa. Hon är med i lokalgruppen Tokbrodöserna, och broderar helst enkla förstygn och skapar abstrakta färgklickar.

Madelene Edlund arbetar som producent, hon föreläser, ger kurser och workshops om kreativitet, estetiska processer, dokumentation och praktiskt estetiskt arbetet av allehanda slag. Madde skriver dagligen allt ifrån rapporter, presentationer, föreläsningar, poesi och dagliga blogginlägg och har alltid en kamera med sig. Hon bor vid havet och horisonten och är med i den alldeles nystartade lokalgrupppen i Umeå (som ännu inte har något namn).

Nästa nummer av Broderiakademins tidning trycks i dagarna och kommer ut till er lagom till jul.

Text: Madelene Edlund (som alltid kallas Madde)
Foto: Kajsa Lignell

designmadde – konst, foto, inspiration, workshops
Skeppsviks Allehanda – en fotoblogg

16 reaktioner till “Redaktionen

 1. En bättre skara i tidningsredationen kan vi knappast ha. Tre duktiga och kreativa kvinnor, som vill vårt bästa inom Broderiakademin.
  Ett stort och hjärtligt tack till er för ert arbete med vår tidning.

  Gilla

 2. Mycket trevligt att få en bild av er fantastiskt duktiga kvinnor. Jag och mina broderikompisar i Hässleholm väntar också ivrigt på
  tidningen.
  GOD JUL och GOTT NYTT BRODERI-ÅR!

  Gilla

 3. Nice to SEE you! Vilken standard det har blivit på både hemsida och i tidning.Det går bara uppåt hela tiden. Vad månde blifva? Ni är guld värda. Vill också passa på att tacka Margaretha Andersson, som slutat,för alla proffsigt informativa och välformulerade artiklar.

  Gilla

 4. Kan bara instämma med alla föregående inlägg. Tidningen kom igår och tog upp stor del av min eftermiddag. Tack för ert fina arbete.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.