Gott Nytt år till er alla ute i lokalgrupperna!

Här kommer en uppmaning till er alla! Hör av er till tidning och hemsidan redaktion, och berätta om era aktiviteter. Brak har nu 40 (!) lokala grupper fördelade över Sverige. Men vad gör ni?

– Jo broderar!

Men vad broderar ni på? Ett gemensamt arbete eller gör ni bara egna små bilder när ni träffas?

Blå masker och Kiss-masker

Jag tror att alla medlemmar i Broderiakademin skulle uppskatta att få läsa lite vad som händer runt om i Sverige. Jag vet att många har egna hemsidor och lägger ut på Facebook där ni berättar om utställningar, föreläsningar etcetera. Eftersom jag följer de flesta på Facebook samt era bloggar vet jag att många är mycket aktiva. Men vad händer i andra grupper? Det är också lättare att starta en aktivitet i den egna gruppen om vi läst om ett trevligt projekt någon annanstans i Sverige och blivit inspirerade av det…

I min egen grupp Lidköping är alla mycket intresserade av vad som händer så nu skall vi dela med oss lite om oss.

I våras samlade vi alla intresserade medlemmar runtomkring i Skaraborg för ett lite större projekt – att brodera roliga masker. Maskerna var tänkta att ställas ut på Världsbroderidagen i Lidköping. När dagen kom hade vi fått in 85 masker av varierande storlek, färg och form. Dagen blev lyckad med många besökare.

Götene konsthall erbjöd oss sedan att ställa ut maskerna i konsthallen, Medborgarhuset. Där hängde de en hel månad och slog besöksrekord. Nästa utställning blev ”Konstnatta” i Falbygden även den välbesökt. Nu ligger de nedpackade för att ställas ut igen på Slöjdens Hus i Skövde mellan 7 januari – 5 februari 2014. Men under tiden kommer förfrågningar hela tiden. Tyvärr är många lokaler alldeles för små för att de ska få plats med allt detta. Men utställningen kommer att visas igen under ”Vårrundan” på Kinnekulle i maj.

Kanske det här är en idé för andra grupper att ta efter? Hör gärna av er så hjälper vi er att komma igång. Och har ni något att bjuda på tar vi gärna emot det. Och skickar ni information till hemsidan läser vi gärna om era projekt!

Gott nytt år!

Text och foto: Pian Bates

2 reaktioner till “Ett brev till lokalgrupperna

 1. Hej!
  Hoppas vi är. Först till kvarn! Skåne Sy-d hänger gärna era masker i Köpmansmagasinet på Sveriges sydligaste udde under hela juni månad. Väldigt glada om vi får möjlighet att visa arbeten från andra lokalgrupper.Lokalen i Smyge är STOR så välkomna till oss som gästutställare.
  Kerstin

  Gilla

 2. Hej!

  Helsingborgsgruppen kommer att använda det mesta av året till att göra års/riksmötet så bra som möjligt.
  Vi arrangerar Världsbroderidagen på Wallåkra Stenkärlsfabrik, dit vem som har lust är välkomna att vara med och brodera.
  I övrigt blir det mest privata arbeten, men mycket kreativitet och glada tillrop.

  Vi önskar er alla ett bra broderiår 2014.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.