[slideshow_deploy id=’6155′]
Vi bad ju er skicka in bilder på vad ni haft i händerna under julledigheten. Här kommer de!


Berit Erixon broderade på höstens tema (som de haft i sin lokalgrupp i Märsta)”Broar”. Kerstin Stefansdotter Hanstorp har bland annat broderat ljuvliga hjärtan av återbrukade kökshanddukar. Gunvor Wäreborn har också broderat hjärtan, en hel skål full. Gunilla Hildén broderade vackra pulsvärmare fodrade med fårskinn från en slaktad kappa. Gunilla gillar inte att göra två likadana saker så hon bestämde att hon fick göra olika motiv på pulsvärmarna, hon valde dock enhetliga färger. Det har broderats både figurativt och abstrakt, som Siv Salomonssons meditativa bild.

Tuulikki Anderssons Rosenrabatt är inspirerad av Ingrid Eggimann-Jonssons böcker Rosenbroderier och Yllebroderier och Agneta broderade ett bidrag till kulturlöparen i Umeå. Hon valde därför garn och tyg i näver- och björkbladsfärger. Agneta berättar att det var riktigt härligt att brodera i de färgerna i december.

Härligt att se så många olika stygn.

Tack kära ni som skickat in, ni andra njut och inspireras!

Text: Madelene Edlund

Ps. om man håller muspekaren över bilderna i bildspelet så ser man vem som gjort vad.

5 reaktioner till “Många stygn blev det

  1. Jag tycker som Berit E.Detta kunde kanske kunna bli ett återkommande inslag, typ: Vad broderade ni under sommaren, påsken, under oktober månad …? En tanke som bygger vidare på en god idé.

    Gilla

  2. Har du ingen i din närhet som kan lära dig?
    Hjälper detta: När du skickar e-post, när du skriver ett meddelande så finns det en bild på ett gem eller så står det ”bifoga fil”, om du trycker där så kommer du in i ditt mappsystem (där du har alla dokument och bilder), gå till den mapp där du har den bild du vill skicka, markera den, tryck ”Öppna” (då hamnar den i ditt e-post meddelande). Skicka! Träna, skicka en bild till någon 🙂 Trevlig helg!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.