Styrelsen i Appladalen, Värnamo, 18 januari 2014.
Styrelsen i Appladalen, Värnamo, 18 januari 2014.

Här kommer ett sammandrag från årets första styrelsemöte, som denna gång gick av stapeln i Värnamo.

Hej Brodöser

Som ni kanske vet så har vi tre nya styrelsemedlemmar invalda under årsmötet. Det är Ann Samuelsson i Värnamo, Sophie Eriksson Forsman från Öland och Boël Östlund i Jönköping.

Detta styrelsemöte handlade mycket om att hitta bra former för kommande styrelsemöten, då föreningen är stor och det är mycket som ska avhandlas under kort tid. Vi brukar ses fredag kväll och börja mötet då, samt fortsätta lördag förmiddag. Det hela tar ibland två dagar eftersom vi bor långt ifrån varandra och ibland måste resa, sova över samt gå igenom inkomna ärenden. Då är det bra med struktur på mötestiden!

Just nu visas utställningen Broderade berättelser i Jönköping. Den pågår till 11 maj. Om någon vill visa utställningen med över nittio broderier över sommaren så tag kontakt med oss, styrelsen [at] broderiakademin.nu.

När det gäller hemsidan vill vi gärna att ni medlemmar ska kom med inlägg och kommentarer, precis som Pian uppmanar er! Och skriv gärna till oss om vad ni vill se i medlemstidningen. Nästa nummer av tidningen kommer handla om Återbruk.

Lokalgrupperna blir fler och fler. Just nu är vi 41 stycken lokala broderigrupper i Sverige! Borås har upplösts men ny grupp finns i Hässleholm. Vår ekonomi är god. Just nu är vi 1100 medlemmar.

Vi kommer i det närmaste att planera kontaktpersonsträffen våren 2015.

Håll nålen glödande!
För styrelsen
Eva Albrektsson, sekreterare

Tidigare styrelsemöten i Broderiakademin

2 reaktioner till “Inblick i styrelsemötet i Värnamo #1 2014

 1. Skåne Sy -d och Staffanstorp arbetar denna våren med en utställning, som ska hängas upp under juni månad på Köpmansmagasinet id Smygehamn.Hit kommer massor av turister eftersom magasinet ligger vid Sveriges sydligaste udde. Arbetsnamnet är PIPPI PÅ BRODERI och under detta luddiga namn kommer det att finnas en mångfald av olika stygnuttryck; nya och gamla bonader, kyrkotextilier, naturligtvis många broderade fåglar, textilkonstnär Stine van Wynsbergh kommer att visa sina bilder och från Danmark har Jytte Harboesgaards tackat ja till vår inbjudan att vara med oss.

  Vi går också och hoppas på att Pian Bates grupp kommer fram till att de vill låna ut sina häftiga
  Masker. För mig är det en fin tanke att vi kan låna utställningar av varandra.Maskerna har ju gjort sådan succé att det vore synd om inte fler fick tillfälle att se dem.

  Nytt och särskilt roligt är att vi tänker ha ett barngalleri, dvs broderier som hänger i barnhöjd och i anslutning till detta en broderiverkstad där barn och föräldrar kan få brodera under handledning.

  I vår har vi också påbörjat ett projekt där vi samarbetar med bosniskhercegovinska Svenska Kvinnoförbundet.
  15 februari har vi stygnträff tillsammans i Staffanstorp och i april åker en del av oss till Halmstad för att delta i Säg Det med ett Broderi en dag som vi ser framemot. Vi hoppas att kvinnorna vill nappa på att vara med på vår utställning i Smyge. I Halmstad kommer bosniskhercegovinska kvinnor från hela landet och det blir säkert en fin upplevelse.

  I juli firar vi Värlsbroderidagen hos broderivänner i Raus, Helsingborgsgruppen organiserar.

  Kerstin

  Hoppas nu fler berättar om vad som händer ute i de olika lokalgrupperna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.