Vinn en broderibok!

Alla kan brodera. Allas broderier är välkomna i världen, och vi vill väldigt gärna se just ditt broderi i vårt galleri. Tyvärr är det så att väldigt många nya medlemmar skickar in bildintyget det första de gör – men kommer aldrig till skott med att faktiskt skicka in en bild till Broderigalleriet! Om inte du fotograferar det – vem ska då göra det?

Som en liten uppmuntran till att dela med dig av ditt broderi kommer därför här en utmaning.

Vi har fem exemplar av Monica Halléns fina bok Brodera på linne (recenserad i senaste medlemstidningen) att lotta ut till medlemmar i Broderiakademin som skickar in ett bidrag till hemsidan innan 10 maj 2014! Vinnarna meddelas via hemsidan!

Boken Brodera på linne - omslag

Några fototips

 • Lägg ditt broderi på ett vitt bord eller ett ark vitt papper på golvet.
 • Håll kameran rakt över ditt broderi och se till att alla raka ytterkanter ser raka ut på displayen.
 • Fokusera i mitten av bilden och knäpp en bild så nära du kan utan att det blir suddigt.
 • Ta ett par bilder, och välj den bästa när du har dem i datorn.
 • Fota inte i direkt solljus där det lätt blir skarpa skuggor.
 • Använd helst inte blixt utan vänta tills det är ljust ute.
 • Extra tips: Finns det någon i din lokalgrupp eller bekantskapskrets som kan fotografera? Be dem och ange dem som fotograf när du skickar in din bild!
 • Du som kan bildbehandling får väldigt gärna skära bort ram/kant på din bild och spara den så att den är 550 pixlar bred, och som sagt döpa om den till ditt namn. Det underlättar för oss i redaktionen. Tack på förhand.

Det går att ta bra bilder med dagens mobiltelefoner eller plattor, men att skicka via mobilen gör ofta att bilden blir väldigt liten i storlek. Och när en bild ska användas i tryck/tidningen räcker inte kvalitén. Fler tips om fotografering i det här engelska blogginlägget: Photographing a photo album.

Var med i utlottningen

För att vara med i denna utlottning behöver du:

1) vara medlem i Broderiakademin samt

2) ha skickat in ett bildintyg senast 10 maj då tävlingen avslutas och böckernas lottas ut. Har du inte skickat något intyg tidigare hittar du det här.

3) Sedan behöver du fotografera ett av dina broderier (ett som inte tidigare visats på hemsidan) och skicka in bilden till oss för att visas i galleriet. Bilden bör vara skarp, och får gärna vara döpt vid ditt namn. Ditt broderi bör visas rakt framifrån. Det betyder att broderiets linjer bör vara parallella med bildens kanter.

Skicka din bild till Hanna

Allt du behöver göra för att delta är att skicka din bild till hanna [AT] broderiakademin.nu och ange i ditt mejl: ditt namn, broderiets titel, storlek, vad som inspirerat dig samt eventuellt något om materialet. Och fotografens namn, om någon annan än du själv fotograferat vill säga.

Skriv en text

Det går även att tävla genom att skriva en text till hemsidan, till exempel något Personligt där du kan berätta mer om ett specifikt broderi eller broderiäventyr. Bifoga gärna bilder till din text också. Skriver du om ett broderi kan det vara 2-3 bilder där några är detaljbilder eller processbilder!

Se skrivtips här.

Alla bidrag fram till 10 maj är med i utlottningen (förutom det som ska till kalendariet).

Vi ser fram emot ditt bidrag!

Text och idé: Hanna Andersson

4 reaktioner till “Dags att fotografera ditt broderi

 1. Jag skulle gärna vilja vara med och vinna en bok. Kul idé för att få in bidrag till tidningen, det är alltid kul att se vad andra gör.

  Gilla

 2. Hoppas ni nappar, alla medlemmar. Vi är nog lite blyga allihop, så ta nu chansen och visa vad ni kan. För jag vet att ni kan.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.