Fritt broderi av Annika Wahlström

Annika Wahlström har tilldelats Täcklebo Broderiakademis Stipendium 2014 för sitt MastersarbeteHDK inom Textile – Garment – Design MA Level.

Britt Dahné, styrelsen, och Elsa Agélii, Broderiakademins grundare, sitter i vår stipendiekommitté och har valt Annika med motiveringen:

 • ”Annika har genomfört ett mastersarbete där broderandet, stygn för stygn, fångar upp viktiga texter och tankar och sedan avviker för att följa intuitionens viskningar. Hon varvar läsande, tänkande och praktiskt handlande. Broderiet blir kartor och korta texter på olika stora glober och är det som gör tänkandet synligt, nästan begripligt och magiskt ofattbart. En utgångspunkt för vidare äventyr.

  Detta arbete kan inte förstås, det måste ses och upplevas intuitivt.

  Hela Annikas arbetsprocess inger stor respekt.

  Vi är starkt berörda av hennes medvetna sökande och formulerande av tankar och frågor kring den undflyende verkligheten. Vi önskar att Annika Wahlström fortsätter sitt utforskande med hjälp av sin egensinniga stygnvärld.”

Annika fick även Broderiakademins stipendium 2011.

Grattis Annika och lycka till med fortsatt broderande!

Foto: Annika Wahlström

23 reaktioner till “Stipendiat 2014: Annika Wahlström

 1. En brodös värdig vårt stipendium. Hade glädjen att samtala med henne vid årsmötet 2011. Det gjorde avtryck. Grattis Annika.

  Gilla

 2. Ja, visst är det fint? Och kolla bara in bollarna, de är så coola. Önskar att jag kunnat gå på examensutställningen och dela ut vårt diplom/intyg! 🙂

  Gilla

 3. Tack kära broderiakademi! Det är verkligen en ära och en fantastisk bekräftelse att få det här stipendiet. Jag ska göra mitt bästa för att hålla broderifanan högt. Och jag ser fram emot att få träffa er allihop igen på årsmötet.

  Gilla

 4. Det ska bli spännande att följa denna duktiga tjej i framtiden, och jag ser fram emot att få höra och träffa Annika på årsmötet. Jag blir så inspirerad av hennes broderier oc är helt säker på att vi valde rätt kandidat.

  Gilla

 5. Det var en stor ära att få dela ut stipendiet i år igen och se den fantstiskt roliga och inspirerande utställningen i växthuset i Trädgårdföreningen.Annika är en brodös med många spännande tankar runt sina erkända
  Jag ser fram emot att höra henne på årsmötet

  Gilla

 6. Stort grattis, Annika. Det ska bli spännande att höra dig berätta om dina arbeten på årsmötet. Vi ses då.

  Gilla

 7. Vid mitt första årsmöte i BRAK,hade jag glädjen att få ta del av dina fantastiska stygn, stygn, stygn….

  Blev helt såld och imponerad.

  Ett jätte stort Lycka Till i framtiden med ditt skapande.

  STORT GRATTIS!

  Gilla

 8. Hej alla beundrare av Annikas arbete. Fram t.o.m. den 17 juni kan man se hennes Mastersarbete i Växthuset i Trädgårdsföreningen, Göteborg. Alla HDK Stenebys arbeten ställs ut där. Många är textila på olika sätt.
  Och kan man inte ta sig till Göteborg kan man gå in på Henriette Ousbäcks blogg Fibertiger, där gör hon en grundlig presentation med många fina bilder.
  Till glädje och Inspiration!
  En skön sommar önskar jag er alla. Kom ihåg Världsbroderidagen den 30 juli! Vi kommer att uppmärksammas av internationella broderinätverket All One Thread, AOT!!!

  Hälsar Elsa

  Gilla

 9. Grattis Annika!

  Du är verkligen värd även detta stipendium. Ser fram emot att träffa Dig i Helsingborg och åter höra Dig berätta om Dina broderier och Dina tankar kring dessa. Lycka till med allt!!!

  Gilla

 10. Annika! Allt är redan sagt. Jag sällar mig till beundrarskaran och hoppas kunna fälja dig på din broderiväg framöver. Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.