museet3

Lokalgruppen i Umeås sommaravslutning skedde på Västerbottens Museum och i dess nya textilavdelning. Textilavdelningen/utställningen är ny för i vår och den har en stor arbets- & experimenthörna som man får boka och det hade vi gjort till juniträffen. Vi har också så tur att en av våra medlemmar, Eva Hellerqvist, är den som producerat utställningen och hon gav oss en liten visning av hela nya textilavdelningen.

museet2

museet1

Förutom visningen av utställningen så planerade vi den kommande världsbroderidagen – som vi i Umeå kommer att fira i glashuset. Ett hus mitt på torget som organisationer och andra får låna och visa upp sin verksamhet i. Kommer du till Umeå så ses vi där den 30 juli.

Trevlig sommar önskar Umeå!

Text & foto: Madelene Edlund

Ps. Det händer en hel del i Umeå i år, då vi är en av Europas kulturhuvudstäder. Har du ett vävintresse går exempelvis den stora vävmässan av stapeln i september.

6 reaktioner till “Sommaravslutning i Umeå

  1. Ja, det var riktigt trevligt. Vi planerar ha fler träffar där till hösten/vintern.

    Tips: har man inte en textilavdelning på sitt länsmuseum så brukar det ofta finns en textilsamling i alla fall – be om en visning där på en av era träffar 🙂
    /Madde

    Gilla

  2. Fint repotage, men en liten rättelse jag har inte producerat utställningen. Det är Västerbottens museum som producerat och jag som formgett den

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.