Maud Jonsson
Maud Jonsson

Jag har broderat en vadfågel, med badskor. Jag började detta broderi under en av våra träffar i Katrineholms lokalgrupp. Samtidigt som jag broderade hittade jag på en liten historia om mitt broderi…

Den ser inte ut som en ordinär fågel, för dess tillkomst här i världen är av ett ovanligare slag. Den är nämligen ”tappad bakom en vagn”. Ett uttryck som är jämförbart med att vara ”född i farstun”…

Tillsammans med en massa andra ägg fraktades denna fågel på en vagn på en skumpig väg dragen av en åsna. Inte konstigt att ägget rullade av…

Dess DNA blev vid fallet så omskakat att en del DNA-trådar bytte plats. Alldeles ensam om sitt utseende är pippin här i världen. Man kanske skulle kunna kalla den en mutation.
Djungeln är dess hemvist och naturligtvis då fuktigare markområden då den är en vadare.

Tyvärr blev dess fötter en aning av det ovanligare slaget .
Men det är inget problem då det finns badskor. Något den måste använda dagligen.

Frågan är väl om den kan finna en annan fågel som faller för dess charm, och om det då skulle vara genomförbart, att det blev någon avkomma. Det skulle vara spännande att se!

Bilden heter ”Vadfågel i badskor” och är broderad på naturfärgat linne med moulinegarn. Storleken på broderiet 16 x 16 centimeter.

Text, broderi och foto: Maud Jonsson

5 reaktioner till “Berättelsen om vadfågeln

 1. Det var den sötaste lilla Pippi jag sett. Historien var också gullig. Jag skulle önska att han kunde föröka sig och få en massa gulliga små pippiungar med badskor på.

  Gilla

 2. Men så söt liten krake. Tänk så tur att den hamnade just hos dig som ser och uppskattar den. I andra delar av världen hade den säkert inte levt längre.

  Gilla

 3. Vilken härlig fågel, jag gillar fåglar särskilt lite udda. Vi måste värna om alla dessa fåglar, man får vara annorlunda även som fågel. Jag har en fågel som tycker om att bada de kanske skulle tycka om varandra!
  Men just nu så har den fått den stora äran att vara med på utställningen på Märsta biblioteket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.