Temaarbete: Blått.
Temaarbete: Blått.

Lokalgruppen i Hässleholm, Hässlestygn, hade en utställning på Stora Stallets vind på Hovdala Slott 17 maj -1 juni 2014. Stora Stallets vind är en fantastisk lokal, som passade vår utställning perfekt. Vi visade flera gemensamma arbeten. Var och en av oss sexton medlemmar hade också en egen plats, där vi visade våra bilder eller annat textilt.

Det gemensamma verket ”Förspilld kvinnokraft och manskraft” bestod av virkade smådukar och broderade tavlor av det som vi betraktar som förspilld manskraft. Dessa är fastsydda på en röd-och-vitrutig duk. Ett annat temaarbete var kändisporträtt. Var och en har valt att brodera en kändis, nu levande eller från förr i världen. Fritt utförande men samma sorts ram, IKEA:s vita Ribba-ram. Dessa stod i en glasmonter.

En gång då hela tolv medlemmar var närvarande bestämde vi temat ”blått”, se bild ovan. Var och en tog en blå tygbit ur vårt förråd, alltså 12 olika tygbitar + ett blått bottentyg. Var och en fick fritt fantisera en bild, som skulle monteras i en vit Ribba-ram. Alla 12 tygbitarna skulle vara med på något sätt. Dessa blå bilder har varit särskilt uppskattade av våra besökare.

Vi hade stora glasmontrar, där vi visade olika arbeten. Kuddar med fritt broderi, toktäcks-teknik, skånskt yllebroderi, broderad dopklänning, väskor med klackmatte-teknik med mera.

Verket Hässleholmsbilden har hängt på Turistbyrån i Hässleholm under sommaren. Lokalgruppen hoppas nu att den får hänga någon annanstans, till glädje för alla kommunens invånare.

Text: Tuulikki Andersson
Foto: Soini Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.