10

Lokalgruppen i Umeå träffades senast på Ersboda Slöjdförening och fick en visning av kulturlöparen. Löparen som många varit med och broderat på.

Bildspel:
[slideshow_deploy id=’7271′]

Den är drygt 42 meter lång och den består av över 600 bitar – ett helt fantastiskt arbete ligger bakom denna. Det är också en underbar palett av tekniker och stilar på löparen.

Löparen har tyvärr ingen plats ännu, men Ersboda slöjdförening och initiativtagaren och den drivande i projektet, Ivi Õismets Orgusar, jobbar på saken. Under tiden får intresserade visningar på Ersboda slöjdförening – du är välkommen att kontakta dem som grupp eller som enskild. Alla är välkomna.

Se också den fina filmen om Ivi (glädjekälla och naturligtvis medlem i broderiakademin), kulturlöparen och hela projektet.

Text & foto: Madelene Edlund

3 reaktioner till “Umeå: Närbild kulturlöparen

  1. Så fin den är löparen, ifån Gotland vandrade det ett gäng lamm norrut, någon med halsduk runt halsen för det ryktas om att det kan bli kallt där uppe…

    Gilla

  2. Ett praktverk! Vilket jobb som lagts ner på monteringen ni ska ha ett stort tack. Synd att inte få se den i helhet. Någon gång kan det kanske bli av man vet ju inte vad framtiden bjuder på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.